Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μας πυροβολούν στην Ευρώπη: "Το δημοψήφισμα είναι μια ακόμη ελληνική απάτη"

Εξοργισμένοι είναι στην Κομισιόν μετά από τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων - ακόμα και άνθρωποι που είναι κανονικά ήπιων τόνων, αφήνουν την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσει. 

«Είναι μια ακόμη Ελληνική απάτη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα πάρετε μερικά ακόμα μέτρα, ή θα τρέχετε με μια πέτρα στο χέρι για να βρείτε ρύζι για το παιδί σας από το σούπερ μάρκετ. Τότε θα γίνετε Αργεντινή» τόνιζαν στελέχη της Κομισιόν στο Real.gr.

Πρόσθεσαν επίσης ότι «το ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή 


πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης της Ελλάδας, το γνωρίζαμε. 
Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέτει ένα πολιτικό πρόβλημα. Το πολιτικό πρόβλημα της παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα και την Ε.Ε.».

Ανώτατος κοινοτικός παράγοντας διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή κάποιος συνεργάτης του έθεσε, υπονόησε, ή πρότεινε το να περάσει η δανειακή σύμβαση από δημοψήφισμα: «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που δεν πέρασε την συμμετοχή της στην ένωση και στο κοινό νόμισμα από δημοψήφισμα, να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο για μια δανειακή σύμβαση».

Real.Gr

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είναι "ωμός εκβιασμός";
Έτσι κι αλλιώς κάθε απόφαση έχει και τις συνέπειές της.
Έτσι είναι κύριοι Έλληνες.
Δεν θέλετε το κούρεμα 50% του χρέους, με περικοπή των ελλειμμάτων ως αντάλλαγμα;
Καλώς, αλλά θα πρέπει να ετοιμαστείτε για πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, εξαφάνιση μετρητών, αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων, πληθωρισμό 50%, έλλειψη πετρελαιοειδών και τροφίμων (πώς θα πληρωθούν οι εισαγωγές;) και τα τρία κακά της μοίρας μας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, και η ευκαιρία να πάρει ο λαός αποφάσεις με βάση την αποδοχή της πραγματικότητας δεν είναι εκβιασμός. Ένα δημοψήφισμα θα αναγκάσει τους τζάμπα μάγκες να πάρουν θέση και να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση ωρύεται για εκλογές. Δικαίωμά τους, και καταλαβαίνω γιατί το θέλουν: για να πάρουν ψήφους χωρίς προτάσεις για λύσεις των προβλημάτων της χώρας. Συγγνώμη, αλλά συνταγματικά αποδεκτός τρόπος να πέσει μια κυβέρνηση δεν υπάρχει, εκτός από την απώλεια της δεδηλωμένης. Τα υπόλοιπα είναι συνταγματικές εκτροπές. Διαβάστε λιγάκι το σύνταγμα, δεν βλάπτει. Η κυβέρνηση έχει καθαρό δικαίωμα να ζητήσει δημοψήφισμα για σοβαρό εθνικό ζήτημα. Αν αυτό δεν είναι σοβαρό εθνικό ζήτημα, τότε τι είναι; Ο αριθμός των φάσκελων, μολότωφ, άναρθρων κραυγών, καδρονιών και προσβολών στον εκπρόσωπο του πολιτεύματος δεν μετράει.
Καιρός να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για όλους.

Αυτή είναι η αλήθεια όσο πικρή κι αν φαίνεται..

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά, φάνηκε πόσο μικρός τελικά είναι ο ΓΑΠ. Το μόνο που τον νοιάζει είναι το τομάρι του. Περίγελος της Ευρώπης. Κάνει οτιδήποτε προκειμένου να μη χάσει την καρέκλα. Η Ιστορία θα τον κρίνει πολύ αυστηρά. Όπως κάποιος είπε σήμερα, ο πρωθυπουργός που αποφάσισε να παίξει τη χώρα του σε μια ζαριά.

Με τον κόσμο τόσο οργισμένο εναντίον του, οποιοδήποτε δημοψήφισμα θα έχει το χαρακτήρα αποδοκιμασίας του και όχι επί της ουσίας κρίσης στο ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Είμαι αηδιασμένος. Τίποτα άλλο. Θα είναι υπεύθυνος αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και εύχομαι να λογοδοτήσει γι αυτό. Δε μπορεί 2 χρόνια να ταλαιπωρείς ένα λαό με ψεύτικες υποσχέσεις και ξαφνικά, αφού αναστατώνεις όλη την Ευρώπη, να ζητάς δημοψήφισμα από έναν εξουθενωμένο λαό που δε σου αναγνωρίζει πια νομιμοποίηση.

Είναι αισχρός.