Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κρίσιμη η κατάσταση του Σ.Αναστασάκη-με κατάγματα ο Μποτζάκης- νεκρός ο τρίτος πιλότος

Τα δύο F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος.
Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.
Οι δύο εκ των χειριστών περισυνελέγησαν σώοι αλλά τραυματίες και μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Ο τρίτος (Μπαλατσούκας
Τάσος) βρέθηκε νεκρός από παραπλέον ψαροκάικο!
Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών
Ο ένας διασωθείς , ο Σήφης Αναστασάκης από το Ηράκλειο, χειρουργήθηκε αλλά η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή, καθώς ........

...... υπέστη εσωτερική αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ενώ ο δεύτερος (Μποτζάκης Παύλος), φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και στον αυχένα, αλλά είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Στο Ηράκλειο έφτασε λίγο μετά πριν τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, με C130 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος και συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ παρουσία του δημάρχου και της νομάρχη Ηρακλείου, κκ Κουράκη και Σχοιναράκη.

Στη συνάντηση με τον κ.Βενιζέλο, οι γιατροί τον ενημέρωσαν για την κρισιμότητα της κατάστασης του Αναστασάκη (τρεις φορές τον ανέταξαν καθώς έχανε συνεχώς αίμα ενώ οδηγήθηκε στον Αξονικό). Μαζί του ήταν και οι συγγενείς του 36χρονου πιλότου από τη Μεσαρά και η σύζυγός του που είναι επτά μηνών έγκυος. Ο 36χρονος σμηναγός είχε εκπαιδευτεί στα μαχητικά F-16 στην Αμερική ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει χειριστής Α7 Βομβαρδιστικών στα Χανιά.

Ο κ.Βενιζέλος ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για την κατάσταση της υγείας των πιλότων ενώ μετά την άφιξη και του δεύτερου πολυτραυματία στο ΠΑΓΝΗ, σημείωσε με
νόημα " Σήμερα είναι μία μαύρη ημέρα για την Πολεμική μας Αεροπορία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για την απώλεια ενός παληκαριού. Όλο μας το ενδιαφέρον τώρα είναι στραμμένο στον ιπτάμενο πιλότο μας που δίνει μία ακόμη μάχη, αυτή τη φορά για να κρατηθεί στη ζωή. Ελπίζω κι εύχομαι σύντομα να επιστρέψει κοντά μας. Για τη διερεύνηση του περιστατικού
δεν είναι ακόμη η ώρα", τόνισε ο κ. Βενιζέλος
Στόχος των γιατρών είναι να ελεγχθεί η αιμορραγία την οποία ο χειρουργός, που τον συνόδευσε με το ελικόπτερο super puma από την Ιεράπετρα, χαρακτήρισε τρομακτική.
Όπως είπε ο ίδιος ο 36χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας έχοντας τις αισθήσεις του, καθώς στις ερωτήσεις των γιατρών κουνούσε το χέρι του, δείχνοντας ότι έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.
Ο 36χρονος -είπε ο γιατρός - είναι παλικάρι αφού κατάφερε να ανανήψει και στις τρεις ανακοπές που υπέστη στο χειρουργείο, ανταποκρινόμενος στις αγωνιώδεις προσπάθειες μας.
Αργά απόψε μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ και ο άλλος πιλότος που διασώθηκε, ο οποίος φέρει κατάγματα στα άκρα, καθώς και αυχενική κάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :