Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Πως ξετύλιξε το κουβάρι ο Χρυσοχοΐδης

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» ξεκίνησε από τη μοιραία συνάντηση του Λάμπρου Φούντα με την Αστυνομία, στις 10 Μαρτίου 2010. Τότε, ο 38χρονος μαζί με έναν συνεργό του, είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ένα αυτοκίνητο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από πλήρωμα περιπολικού.
Κατά την ανταλλαγή πυρών έπεσε νεκρός ο Φούντας, και αμέσως οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με τρομοκράτη. Ο νεκρός ήταν οπλισμένος σαν αστακός, φορούσε διπλά γάντια, είχε κλεισμένα με λάστιχα τα μπατζάκια του παντελονιού αλλά και τα μανίκια του, έφερε ασύρματη επικοινωνία και φυσικά, δεν δίστασε να πυροβολήσει στο ψαχνό τους αστυνομικούς.
Έκτοτε, οι έρευνες προχώρησαν και αξίζει να σημειωθεί ότι όλα έγιναν με απόλυτη μυστικότητα. Τα ευρήματα στο σπίτι του 38χρονου βιολόγου, λίγα μόνο μέτρα μακρύτερα από το κτίριο της ΓΑΔΑ, φαίνεται ότι απέδωσαν περισσότερα απ’ ό,τι άφηναν οι αστυνομικοί να διαρρεύσουν. Σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών, στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, είχε ήδη μπει ο Μαζιώτης και η σύντροφός του και λίγο αργότερα και οι υπόλοιποι. Με όλα τα τεχνικά μέσα που διέθετε Αστυνομία και ΕΥΠ, ο κλοιός της ...

... παρακολούθησης άρχισε να σφίγγει στενά γύρω τους, και οι πληροφορίες που έδινε, ήταν σημαντικές.
Οι αστυνομικοί που είχαν γίνει η σκιά τους, διαπίστωναν ότι και τα έξι μέλη συναντιόντουσαν συχνά και μάλιστα σε μέρη ανοιχτά. Ένα απ’ αυτά ήταν μία περιοχή κοντά στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τα μέλη της ομάδας, μιλούσαν ανοιχτά για τα σχέδιά τους, μόνο όταν βρίσκονταν από κοντά ενώ όταν χρειαζόταν να μιλήσουν από τηλέφωνα, δεν ανέφεραν ποτέ ο ένας το όνομα του άλλου, ενώ αποκαλούνταν «φίλε» ή «αδερφέ». Όταν ήθελαν να μιλήσουν για κάποιο τρίτο άτομο ανέφεραν αόριστα «ο άνθρωπος» ή όταν ήθελαν να μιλήσουν για κάποια περιοχή, έλεγαν απλά «το μέρος».
Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς, ήταν το πόσο προσεκτικοί ήταν στις μετακινήσεις τους, για τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο κλεμμένα αυτοκίνητα.
/ / Αδέσμευτος Τύπος / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :