Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...

"Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του, οι οποίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, στη Ρηγίλλης και συνεχίστηκαν στο σπίτι του, ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι τις αποφάσεις του. Οι Στ. Μάνος, Γ. Σουφλιάς, Β. Κοντογιαννόπουλος, Ν. Κάκαλος, Π. Τατούλης, Α. Παπαληγούρας, Γ. Παναγιωτόπουλος παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής.
Το σκεπτικό για την παραπομπή των 7 βουλευτών στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΔ ότι με τη στάση τους "επέλεξαν στην ουσία να βρεθούν εκτός κόμματος", στηρίχτηκε στα εξής σημεία: Πρώτο, η προχτεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ ήταν "πολύ κρίσιμη", όχι μόνο σε σχέση με το αποτέλεσμα, "αλλά κυρίως με σχέση με το περιεχόμενο και το συμβολισμό της" (!). Δεύτερο, "είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή να προσφέρουν κάποιοι στήριγμα και άλλοθι σε μια κυβέρνηση η οποία ζημιώνει τον τόπο". Τρίτο, η εντολή του συνεδρίου της ΝΔ ήταν "να μπει οριστικά τέρμα στη νοσηρή εσωστρέφεια" και άρα "το χτες δεν μπορεί να κρατάει όμηρο το αύριο"." (πηγή: //rizospastis//)

Αλήθεια, πόσο... επίκαιρα φαντάζουν όλα τα παραπάνω! Μόνο τα ονόματα αν αλλάξει κανείς, έρχεται στο τραγικό σήμερα, όπου ο... Αρχηγαντώνης επαναλαμβάνει τα εγκληματικά λάθη του Καραμανλή. Τα λάθη εκείνα που οδήγησαν τη ΝΔ -κάτω από σαφώς ευνοϊκότερες συνθήκες- στην ήττα του 2000, και για τα οποία -μετά την ήττα αυτή- ο τότε αρχηγός της ΝΔ δήλωνε: «σήμερα δεν θα το έκανα»...
Είναι αμφίβολο, εάν θα υπάρξει πλέον περιθώριο για τον κ. Σαμαρά να μαζέψει τα συντρίμμια που ο ίδιος προκαλεί με τις πράξεις του στη ΝΔ... Το 2010 δεν είναι 2001 από πολλές πλευρές... Και οι πολίτες και οι πολιτικοί -κυρίως οι δεύτεροι- έχουν πια ωριμάσει.
Αυτό το κόμμα, η ΝΔ, είναι καταδικασμένο να τελειώσει. Γιατί ποτέ δεν συμπεριφέρθηκε με ευγνωμοσύνη σε όσους και όσες πάλαιψαν γι' αυτό. Να το ανεβάσουν ψηλά, να το φέρουν στην εξουσία... Γιατί πάντα, ο κεντρικός πυρήνας των "καραμανλικών" έθετε τον τυχοδιωκτισμό και τη μικροσυμφεροντολογική σπέκουλα ως αποκλειστικό οδοδείκτη της στρατηγικής του. Γιατί τα ψέματα τελείωσαν, και μαζί τους τελειώνει και ό,τι στηρίχτηκε στο ψέμα και την αχαριστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :