Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά του Μιχαλολιάκου το 2001;

Μια περίεργη υπόθεση ανασύρεται από το αρχείο, προς νέα διερεύνηση, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.. Πρόκειται για την βόμβα που είχε εκραγεί έξω από το σπίτι του βουλευτή στον Πειραιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Η υπόθεση αρχικώς είχε χρεωθεί στην «17 Νοέμβρη» και εν συνεχεία τέθηκε στο αρχείο ως «αγνώστων δραστών».
Μετά από καταγγελίες του επιχειρηματία Σωτήρη Μπολέτση, καταδικασμένου για υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος», , οι οποίες ερευνήθηκαν τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από την Εισαγγελία Εφετών. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι συγκατηγορούμενός του στην υπόθεση του παραδικαστικού, δικηγόρος που απαλλάχθηκε, σε συνάντηση που είχαν, πριν την απόφαση του δικαστηρίου, τον είχε απειλήσει αναφέροντας του «ο Μιχαλολιάκος την γλύτωσε, εσένα θα σε στείλουμε» ώστε να μην προβεί σε καταγγελίες.
Με το βούλευμα διατάσσεται η άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών, κατηγορίες που θα κληθεί να προσωποποιήσει ο ανακριτής που θα χρεωθεί την δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :