Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΝΔ: Βαθύ πολιτικό και ψυχικό χάσμα - Κύμα αποχωρήσεων από τη "νέα ΝΔ"...

Ως προάγγελος αποχωρήσεων στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη λειτούργησε η απόφαση του στενότερου συνεργάτη της στη Θεσσαλονίκη και κουμπάρου της, Λεωνίδα Φάκα, να παραιτηθεί από το κόμμα.

Ο ίδιος μιλάει για “ατομική πράξη συνείδησης”, ωστόσο μόνο χθες την απόφασή του ακολούθησε και η Λίτσα Άγκερκοπ, κομματικό στέλεχος με πορεία άνω των 30 χρόνων στη ΝΔ και μακρά θητεία ως υπεύθυνη Γυναικών Θεσσαλονίκης. Σε ανάλογες κινήσεις προσανατολίζονται και άλλα κομματικά στελέχη του στενού περιβάλλοντος της κ. Μπακογιάννη, ενώ ήδη αρκετοί διαχωρίζουν την πορεία τους βλέποντας αγεφύρωτο το πολιτικό και ψυχικό χάσμα με τη νέα ηγετική ομάδα. “Δεν πρόκειται ούτε να ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές της 30ής Μαΐου”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο... Νίκος Ταχιάος, μέλος της ΚΕ και πρώην γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών. “Θα ακολουθήσουν συλλογικές κινήσεις στην πορεία του χρόνου διότι οι πολιτικές διαφορές είναι βαθιές”, προαναγγέλλει κορυφαίο στέλεχος του “ντορικού” επιτελείου. Κινητικότητα υπάρχει και στην κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται στο επόμενο διάστημα να εκδηλωθεί με κάποια αποστασιοποίηση από βουλευτή του στενού πυρήνα της πρώην υπουργού, όπως από τους Κώστα Κιλτίδη, Θανάση Γιαννόπουλο, Γιώργο Κοντογιάννη, Έλσα Παπαδημητρίου, Σίμο Κεδίκογλου, Λευτέργη Αυγενάκη κ.ά.

Επιστολή
Η κ. Άγκερκοπ στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης Μηνά Σαμαντζίδη κάνει λόγο για “αλλοίωση της ιδεολογικής ταυτότητας της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης” και υπογραμμίζει πως “επικρατεί λαϊκιστική νοοτροπία και πρακτική, έννοιες ξένες στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ”. Από την πλευρά του ο κ. Φάκας επισημαίνει πως “η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της οικονομίας συνιστά νόθευση των ιδεολογικών αρχών του κόμματός μας. Αποτελεί βάναυση αλλοίωση της ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης”.
Από τη Διοικούσα Επιτροπή εκτιμούν πάντως πως δεν θα υπάρξουν συλλογικές αποχωρήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Βαρτζόπουλος είπε πως δεν θα υπάρξει ουσιαστική επίδραση στη λειτουργία του κόμματος, δηλώνοντας προς τη “Μ” πως “στελέχη και μέλη του κόμματος που είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη εκφράζουν τη βούλησή τους για αξιοποίηση και συμμετοχή στα κομματικά όργανα και τις διαδικασίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :