Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η ένοχη σιωπή του Μικρού Καραμανλή!...!

Στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις, του πρώην πρωθυπουργού με τους προσωπικούς του φίλους, που τον επισκέπτονται στην Παναγή Κυριακού, πίσω από την Πρεσβεία, παραδέχεται ότι έγιναν κάποια λάθη, αλλά δεν τον ευνοούν οι συγκυρίες για να βγει να μιλήσει … «Γιατί να μιλήσω και τι να πω;».
Επικροτεί την κίνηση του φίλου του, Αντώνη να διαγράψει τη Ντόρα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο διέγραψε και αυτός τον Σουφλιά. Το σωστό θα ήταν κάποια στιγμή να επιστρέψει η Ντόρα για να δημιουργηθεί η αίσθηση της επανένωσης αλλά δεν πιστεύει ότι το προσωπικό επιτελείο του Αντώνη διάκειται φιλικά προς τη  Ντόρα, οπότε "η Ντόρα τελείωσε για το κόμμα. Ευτυχώς!". "Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα με Σαμαρά να επιστρέψει η Ντόρα"! «Είναι πολύ νωρίς πάντως να κριθεί αντικειμενικά ο Αρχηγός. Ας του δώσουμε μερικές ευκαιρίες».
Στις απορίες των βουλευτών που τον επισκέπτονται «Γιατί απέτυχε τόσο πολύ η κυβέρνησή μας»; επισημαίνει ότι  έπρεπε να εγκαταλείψει. Ήταν ο μόνος που ήξερε από πρώτο χέρι ότι οδεύουμε προς το ΔΝΤ. «Προσπάθησα όσο μπορούσα αλλά απέναντί μου συναντούσα ένα τείχος αντιδράσεων, ένα “όχι” σε όλα». «Δυστυχώς η πλειονότητα των πολιτών δεν ενέκρινε την πολιτική που πρότεινα». «Με εμπόδισε η ισοπεδωτική αντίδραση των βολεμένων του συστήματος». Σε όλους μιλά για την ισοπεδωτική αντίληψη των βολεμένων. ….. «Αυτή η βολεμένη νοοτροπία φταίει για όλα»!
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια βασικής μορφής αυτοκριτική. Δεν φταίει σε τίποτα "σχεδόν"! Ήταν σωστός και υποστηρίζει με πάθος ότι είχε προβλέψει πως, αν δεν υιοθετηθούν οι κατευθύνσεις του σχεδίου που πρότεινε, θα επιβάλλονταν αναπόφευκτα πολύ πιο επώδυνα μέτρα. Του φταίνε φυσικά όλοι οι άλλοι. Το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΜΕ, τα συνδικάτα, ο Μανώλης, οι 151 βουλευτές και ο Χατζηπετρής. Προτιμά την σιωπή σε αυτή την συγκυρία γιατί κανένας δεν θα μπορέσει να τον ακούσει. Τον φτύνουν οι πάντες. Πάντως καλεί πιστούς φίλους στο γραφείο του και συζητάνε για τις πιθανές απαντήσεις που πρέπει να δώσει σε περίπτωση που αναγκαστεί από τις συνθήκες να προχωρήσει σε κάποιας μορφής απολογία. Πέφτουν στο τραπέζι οι ευθύνες και τα σενάρια των απαντήσεων. Το σενάριο της ερώτησης που αφορά πάντως το έλλειμμα στα 13,7% παραμένει εφιαλτικό. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις ερωτήσεις για την οικονομία στην Εξεταστική που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την καταστροφή της εθνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :