Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Οι βρικόλακες ξαναδαγκώνουν... με το αζημίωτο

Αύριο η παγκόσμια πρεμιέρα της τρίτης κινηματογραφικής μεταφοράς μπεστ σέλερ της Στέφανι Μέγερ με ήρωες βαμπίρ
«Από την εποχή που ελήφθη η απόφαση ο Χάρι Πότερ να γυριστεί κινηματογραφική ταινία έχει να φανεί τόσο μεγάλη αγωνία από φανατικούς θαυμαστές μυθιστορημάτων για την κινηματογραφική μεταφορά τους » έγραφε εν έτει 2008 το έγκριτο περιοδικό ψυχαγωγίας «Εntertainment Weekly» για το πρώτο πέρασμα στο σινεμά της τετραλογίας μυθιστορημάτων τρόμου της Στέφανι Μέγερ «Το έπος του λυκόφωτος» («Τhe Τwilght Saga»).

Ηταν φυσικό. Το ρομάντζο ανάμεσα στην Μπέλα, ένα 17χρονο κορίτσι, και τον Εντουαρντ, απόγονο οικογένειας βαμπίρ, είχε προκαλέσει πανικό σε ........

....... εκατομμύρια αναγνώστες. Το σκηνικό επρόκειτο να επαναληφθεί και με τους θεατές του κινηματογράφου, οι οποίοι λάτρεψαν το ανορθόδοξο ειδύλλιο και «ανακήρυξαν» τον Ρόμπερτ Πάτινσον - το γοητευτικό βαμπίρ - λατρεμένο (στις γυναίκες) σούπερ σταρ.

Δύο χρόνια έπειτα από την πρώτη ταινία («Λυκόφως») και έναν χρόνο από τη δεύτερη («Νέα Σελήνη») η «Εκλειψη», η τρίτη ταινία της σειράς, ετοιμάζεται για ένα φιλόδοξο άνοιγμα σε όλον τον κόσμο: αύριο θα κάνει πρεμιέρα σε πολλές χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, μετά τη λογοτεχνική τετραλογία, που ολοκληρώνεται με τη «Χαραυγή», η Μέγερ προεκτείνει ακόμη περισσότερο τον μύθο του «Λυκόφωτος» με ένα πέμπτο βιβλίο. «Η σύντομη ζωή της Μπρι Τάνερ- Μια νουβέλα της Εκλειψης» εστιάζει σε μια ηρωίδα που εμφανίζεται σε δεύτερο ρόλο στην «Εκλειψη». Το πέμπτο βιβλίο κυκλοφόρησε προσφάτως επίσης από τις εκδόσεις Περίπλους, ενώ η τέταρτη ταινία, η «Χαραυγή», θα προβληθεί σε δύο μέρη. Ο λόγος είναι προφανής: διπλάσια εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :