Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Διακοινοβουλευτική συνάντηση με θέμα « Η βία κατά των Γυναικών» ...

.... θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου 2010.
Η συνάντηση διοργανώνεται από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ισότητας των δύο Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Όπως κάθε χρόνο, προσκαλούνται δύο εκπρόσωποι των Επιτροπών Ισότητας των Κοινοβουλίων των 27 μελών και των υποψηφίων μελών της Ε.Ε., όπως επίσης εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσουν η ...

... κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΝΔ, Ν. Σερρών) και η κυρία Ελένη Τσιαούση (ΠΑΣΟΚ, Ν. Έβρου), Α΄ Αντιπρόεδρος και μέλος, αντίστοιχα, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός πολιτικού και νομικού πλαισίου για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, όπως αναφέρει η Πρόεδρος της ως άνω Επιτροπής, κυρία Eva-Britt Svensson.

Παρόντες στη συνάντηση θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Jerzy Buzek, η αρμόδια για την Ισότητα των Φύλων Υπουργός της Ισπανίας, κυρία Bibiana Aido Almagro, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, κυρία Viviane Reding, η αρμόδια για την Ισότητα Ευκαιριών Υπουργός της Ιταλίας, κυρία Mara Karfagna και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες (UNIFEM), κυρία Inès Alberdi.

Δεν υπάρχουν σχόλια :