Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Νεοδημοκράτισσα και Νεοδημοκράτη, μην κλαις...

Έλα, "μπλε στρουμφάκι" μου, μην κλαις. Ξέρω ότι δεν έχει περάσει χειρότερες στιγμές το κόμμα, αλλά δεν είναι καιρός για δάκρυα. Απαιτείται περισυλλογή και ορθή ανάλυση αυτού που συμβαίνει. Έστω κι αν σε πνίγει το ιδεολογικό σου δίκιο, έστω κι αν είδες τζάμπα να καίει η λάμπα του Καραμανλή που πίστεψες, παρά το γεγονός ότι θύμωσες με τα ψεύδη για χάριν εξουσίας του κ. Παπανδρέου, πρέπει να συνειδητοποιήσεις την λάθος επιλογή αρχηγού σου. "Το παιδί δεν κάνει", αλλά δεν είναι σωστό να τον κρεμάσουμε τώρα που τον έβγαλες.
Βέβαια, μα την αλήθεια μου, δεν έχω πεισθεί ότι τον ενδιαφέρει να κυβερνήσει, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι στόχος του είναι να εκδικηθεί. Είναι αστός από τζάκι και τη φιλοδοξία του, την έχει χορτάσει από κούνια. Για λίγες ακόμα στιγμές δόξας, δε νομίζω να έδινε τα πάντα. Και πολύ περισσότερο, δεν τον έχω ικανό να χρηματοδοτήσει εκείνους που στις εκλογές τον ...

... στήριξαν και τώρα ζητούν αναλογικά και αναδρομικά "χορηγίες".
Ο κ. Σαμαράς θα περιμένει -έχει αποδεδειγμένα την χάρη της υπομονής- να εξαντλήσουν τον Πρωθυπουργό σε πιέσεις για πακέτα στήριξης στον Τύπο, αναμένοντας έπειτα να τον προωθήσουν ως λύση σπόντα. Αμελεί, όμως, ότι αυτά τα διπλοπατήματα των βαρόνων του Τύπου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Λανθασμένα παρακάμπτει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει ότι του ζητηθεί για να παραμείνει στη θέση για την οποία δημιουργήθηκε.
Εκείνο που πραγματικά θα πρέπει να ανησυχεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι ψηφοφόροι που τον έβγαλαν δεν δύνανται -λόγω ηλικίας- να ψηφίζουν στα άτεχνα και αντιεπιστημονικά gallops (π.χ. σ' αυτό της zougla.gr), αλλά στις άλλες πιο έγκυρες δημοσκοπήσεις μπορούν και μοιάζουν να μην πιστεύουν στον ίδιο.  Φαίνονται να μην πείθονται από τις ικανότητές του και τις επιλογές του.
Αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ να έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 47,5% έναντι 30,5% της ΝΔ, όπως καταγράφει το βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. (Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ με 6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%).
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με την έρευνα, ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 49% και ακολουθεί ο Αντώνης σου με ποσοστό 19%, ενώ το 22% απαντά «κανένας από τους δύο». Και σκέψου ότι η ΝΔ δεν έχει πιάσει -λόγω δύσκολων μέτρων που ελήφθησαν από το ΠΑΣΟΚ- ακόμα τον πάτο που της αναλογεί στα δημο(σ)κοπικά ποσοστά.
Έπεται συνέχεια στον κατήφορο...
/ / Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη / / mediasoup / /
(πηγή φωτογραφίας: Aντιπολεμικό σποτ της Εθνικής Επιτροπής Βελγίου για την Unicef)

Δεν υπάρχουν σχόλια :