Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η νέα Ρηγίλλης ανησυχεί ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έχουν δημιουργήσει ένα άκρως αρνητικό τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ. Οι βουλευτές δεν έχουν το κουράγιο να πάνε καν στη Βουλή. Οι περισσότεροι πηγαίνουν για να υπογράψουν και φεύγουν. Όπως, επίσης, είναι αλήθεια ότι ο Αντώνης Σαμαράς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μαζέψει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Μέχρι σήμερα έχει πάρει δύο τουλάχιστον εκδότες, παρακαλώντας τους, να μην δημοσιοποιήσουν την πρόθεση ψήφου. Και, του έκαναν το χατίρι. Αυτό όμως, δεν σημαίνει τίποτα, αφού.....
.....η διαφορά της Ν.Δ. βρίσκεται σταθερά πάνω από τις 15 μονάδες. Ανεξάρτητα, πάντως, από την όποια ανησυχία καταβάλλει τον Σαμαρά, πρέπει να σημειωθεί και η εκτίμηση των δημοσκόπων, οι οποίοι προβλέπουν ότι τον Σεπτέμβριο το πολιτικό σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό.
    Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος για τα δύο μεγάλα κόμματα, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για το Βαρόμετρο του Μαρτίου της Public Issue και της Καθημερινής που φέρνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης, το 48% των πολιτών απαντούν ότι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα δεν είναι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Το 38% απαντά πως καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 6% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία.
Όσον αφορά με το αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 32% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 18% της ΝΔ απαντούν «ναι». Αντίστοιχα το 66% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνουν ...

... δυσαρεστημένοι.
Στην πρόθεση ψήφου το 47,5% απαντά ΠΑΣΟΚ, το 30,5% ΝΔ, το 7,5% ΚΚΕ, το 6% ΛΑΟΣ και το 5% ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με τη δημοτικότητα των κομμάτων, πρώτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει το 58% των θετικών εκτιμήσεων και το 40% των αρνητικών. Δεύτερος έρχεται ο ΛΑΟΣ, που συγκεντρώνει το 39% των θετικών εκτιμήσεων και το 57% των αρνητικών. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 34% και 63%, του ΣΥΡΙΖΑ 30% και 66% και του ΚΚΕ 29% και 68%. Συγκριτικά με το αντίστοιχο Βαρόμετρο του Φεβρουαρίου, στη δημοτικότητα των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει επτά ποσοστιαίες μονάδες, η ΝΔ εννέα. Το ΚΚΕ έχει κερδίσει τρεις μονάδες. Από δύο έχουν χάσει ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αυξημένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες είναι το Μάρτιο το ποσοστό όσων επιλέγουν την αποχή ή το Λευκό Άκυρο. Πιο συγκεκριμένα, το αντίστοιχο ποσοστό για το Μάρτιο είναι 23%, ενώ για το Φεβρουάριο ήταν 17%, για τον Ιανουάριο 14,5%, για το Δεκέμβριο 12%, για το Νοέμβριο 13,5% και για τον Οκτώβριο 8,5%.
Από τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι επιλέγουν λευκό ή αποχή, το 20% προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, το 17% από το ΠΑΣΟΚ. Το αντίστοιχο ποσοστό για το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ είναι 3%. Το 53% των ψηφοφόρων είτε επέλεγε ήδη λευκό ή αποχή, είτε δε θέλησε να δώσει απάντηση. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία το 49% επιλέγει το Γιώργο Παπανδρέου και μόλις το 19% τον Αντώνη Σαμαρά.


/ / parapolitika / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :