Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Προσχωρήσεις πριν καν ιδρυθεί το νέο κόμμα

Με «μαγιά» τους δύο ανεξάρτητους βουλευτές Χρ. Μαρκογιαννάκη και Κ. Κιλτίδη, οι οποίοι επιβεβαίωσαν χθες την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην ομάδα του νέου κόμματος, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ίδρυση του νέου πολιτικού σχηματισμού στις 21 Νοεμβρίου.
Η πρώην υπουργός εμμένει στην απόφασή της να μη συνοδευθεί η ανακοίνωση του νέου κόμματος με αποχωρήσεις άλλων βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία και οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά την προκήρυξη των εκλογών, η οποία ούτως ή άλλως το επιτελείο της θεωρεί ότι δεν αργεί.
Σε ό,τι αφορά τους δύο ανεξάρτητους, θα

ενταχθούν στην ομάδα των στελεχών του κόμματος και θα δίνουν τη μάχη για τις θέσεις του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα που κατέχουν ώς τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Το στίγμα της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου σχηματισμού, που φιλοδοξεί να διαδραματίσει ρόλο «δορυφόρου» σε ενδεχόμενες κυβερνήσεις συνεργασίας, έδωσε χθες η ίδια η πρώην υπουργός, «διαβάζοντας» τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ως επιβεβαίωση ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα έχουν τελειώσει. Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι κάλπες έδειξαν πως η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τα κόμματα και ότι οδηγούμαστε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, και για τον λόγο αυτό τα κόμματα θα πρέπει να επιδιώξουν προγραμματικές συμφωνίες.
Την ίδια ώρα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης ανακοίνωναν την πρόθεσή τους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα. «Στις προθέσεις μου είναι στις 21 του μηνός να είμαι εκεί και να υπογράψω», δήλωσε (Alter) ο βουλευτής Χανίων κ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας ότι το νέο κόμμα τοποθετείται «στον ευρύτατο χώρο της Κεντροδεξιάς χωρίς να είναι περιορισμένο στα στενά όρια που επιχειρεί να περιορίσει τη νέα Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς». Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κιλτίδης δήλωσε πως είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του να ενταχθεί στο νέο κόμμα, το οποίο θα επιχειρήσει την αναγέννηση της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :