Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η θρυλική κολεκτίβα στην Αθήνα

Ένα μουσικό ταξίδι στην Αβάνα θα μας χαρίσουν την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου οι μετρ του είδους, Buena Vista Social Club. Το συγκρότημα έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η θρυλική κολεκτίβα συνεχίζει την μακρά μουσική της πορεία στην παραδοσιακή μουσική της Κούβας, με τους θαυμαστές τους να λικνίζονται σε ήχους σάλσα, τσα-τσα και μπολερό. .............

................Το όνομά τους το απέκτησαν από ένα club που την δεκαετία του 1940 είχε γίνει το στέκι μουσικών και χορευτών. Το 1990, ο κιθαρίστας Roy Cooder ανακάλυψε το συγκρότημα και ασχολήθηκε προσωπικά με την ηχογράφηση του ομώνυμου άλμπουμ τους. Η διεθνής αναγνώριση ήρθε λίγα χρόνια μετά με το άλμπουμ «Rhythms del Mundo», στο οποίο συνεργάστηκαν καλλιτέχνες όπως οι U2, Franz Ferdinand, Dido και Faithless.

To 1999, o σκηνοθέτης Vim Venters εξιστορούσε στην ταινία του « Buena Vista Social Club» την πορεία του συγκροτήματος από τα συνοικιακά club της Αβάνας μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση, φέρνοντας στο προσκήνιο την παραδοσιακή κουβανέζικη μουσική.

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου στις 9:00

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Κτίριο 56, είσοδος Γ’, Πειραιώς 254, Ταύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :