Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σοκ! Δημοσίευμα χωρίς αναφορά σε Τσίπρα!

Αυτό το σήμα προειδοποίησης περιεχομένου, θα είναι υποχρεωτικό να
εμφανίζεται στα άρθρα όπου δεν αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας,
ώστε να μη χάνουν το χρόνο τους οι αναγνώστες,
αναζητώντας μάταια πιπεράτες λεπτομέρειες.
Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις, προκαλεί σε ολόκληρη τη χώρα η αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε στον χθεσινό Τύπο, άρθρο που δεν περιελάμβανε τίποτα για τον Αλέξη Τσίπρα!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι χιλιάδες αναγνώστες, όταν ...


 χθες ξεκίνησαν να διαβάζουν ένα συνηθισμένο πολιτικό κείμενο και, χωρίς καμμία προειδοποίηση, διαπίστωσαν ότι δεν έγραφε τίποτα απολύτως για τον Αλέξη Τσίπρα!!! Μάλιστα, πολλοί μη πιστεύοντας στα μάτια τους, χρειάστηκε να διαβάσουν για δεύτερη φορά το κείμενο, ενώ κάποιοι άλλοι τηλεφωνούσαν ανήσυχοι σε φίλους και γνωστούς προσπαθώντας να βρουν μια εξήγηση γιατί δεν βρίσκουν ούτε κάτι αποθεωτικό, ούτε κάτι απαξιωτικό, ούτε καν μια συνηθισμένη κοινωνική ανάλυση του φαινομένου «Αλέξης».

Επισήμως πάντως, καμμία εξήγση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής, ούτε από τους δημοσιογράφους που κατά πάσα πιθανότητα ευθύνονται για αυτό το σοκαριστικό συμβάν, ούτε και από το μέσο που φιλοξένησε αυτό το αμφιλεγόμενο κείμενο. Και κανείς από όσους ασχολούνται τελευταία με τα media, δεν είναι σε θέση να εξηγήσει πώς γίνεται και κάποιοι αποφάσισαν να αγνοήσουν το μόνο θέμα που «πουλάει» τόσο πολύ.

Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η δήλωση γνωστού επικοινωνιολόγου: «Το να γράφεις πολιτικό άρθρο χωρίς να αναφέρεσαι στον Τσίπρα, είναι σα να βγάζεις κουτσομπολίστικο περιοδικό χωρίς εξώφυλλο τη Μενεγάκη. Εϊναι σα να αυτοκτονείς εμπορικά».

Πάντως, από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι πίσω από το πρωτοφανές αυτό γεγονός, κρύβεται μια απονενοημένη αλλαγή στρατηγικής των αντίπαλων κομμάτων. Τα οποία, βλέποντας ότι όσο κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ανεβαίνει, αποφάσισαν μέσω «πληρωμένων δημοσιογράφων» να σταματήσουν να ασχολούνται. Πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα ανακόψουν τη δυναμική του.

Τέλος, από την επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώθηκε πως στο εξής, όποιο κείμενο δεν περιλαμβάνει τίποτα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι υποχρεωμένο να συνοδεύεται από ειδικό σηματάκι (βλ. Φωτό), που θα προειδοποιεί τους αναγνώστες για το «ιδιαίτερο» περιεχόμενό του.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :