Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

O Σαμαράς χτυπάει τον Τσίπρα στα τρωτά σημεία

Λαθρομετανάστες, πατριωτισμός, Ευρώπη και ΝΑΤΟ είναι τα μέτωπα στα οποία επιχειρεί ανοιχτά πλέον ο Αντώνης Σαμαράς να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Στη ΝΔ πιστεύουν ότι ...


αυτή η ατζέντα περιέχει τα σημεία στα οποία πάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να του στοιχίσουν την πρωτιά.
Στη Συγγρού εκτιμούν ότι με αυτά τα θέματα όχι μόνο θα συσπειρώσουν την πατριωτική λαική δεξιά που σκόρπισε στα άλλα κόμματα της «πολυκατοικίας» αλλά θα επιφέρουν και ένα καίριο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζει κενά σε ζωτικά ζητήματα ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης.

«Δεν είναι ελπίδα να προσκαλείς ανοιχτά στη χώρα σου όλου του κόσμου τους λαθρομετανάστες για να τους χαρίσεις ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο. Τριτοκοσμικό είναι. Ελπίδα είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε Ελληνα πολίτη στην ασφάλεια» είπε το περασμένο Σάββατο περιοδεύοντας στη Ρόδο, ενώ χτύπησε πρώτος τα υπονοούμενα του Αλέξη Τσίρπα κατά της Ατλαντικής Συμμαχίας :

«Δεν είναι ελπίδα να οδηγήσεις την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και τους Ελληνες στην απομόνωση. Εθνική καταστροφή είναι».

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Σαμαράς και στην κριτική του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που παρουσίασε εναντίον των Ελλήνων εφοπλιστών :

«Τα βάζει με τους εθνικούς πρωταθλητές με τις εξαγγελίες του ότι θα κατεβάσει την ελληνική σημαία από εκατοντάδες πλοία» είπε.

Ωστόσο το κεντρικό δίλημμα της ΝΔ «ευρώ ή δραχμή» παραμένει το κομβικό σημείο της προεκλογικής καμπάνιας. Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σε κάθε ευκαιρία πλέον επίθεση κατά του «λόμπι της δραχμής που ποντάρει στον Τσίπρα» θέλοντας έτσι να συσπειρώσει και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που κινούνται στον λεγόμενο μεσαίο χώρο αλλά και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Σε αυτή τη γραμμή κινούνται και τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ με το σύνθημα «Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε» όπου εμφανίζεται ένα αόρατο χέρι να κατεβάζει την ελληνική σημαία από μια συστάδα ευρωπαϊκών σημαιών που κυματίζουν όλες μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :