Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Στήριξη σε κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για ευρώ και μεταρρυθμίσεις υπόσχεται ο Στ.Μάνος

«Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και θα στηρίξει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα. 
Τη μείωση του δημόσιου τομέα, τη ...


βαθιά απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την επίσης βαθιά ασφαλιστική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος σε ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε σε πολυχώρο της Ιεράς Οδού.

Ο κ. Μάνος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία «με λεφτά που δεν υπάρχουν» και έλλειψη αξιοπιστίας, καθώς άλλαξαν τα προγράμματά τους μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

«Η ΝΔ υπόσχεται να τα βρει κόβοντας δαπάνες. Κάτι που ποτέ δεν έκανε. Ως κυβέρνηση αύξαινε τις δαπάνες την ίδια στιγμή που υποσχόταν να τις περιορίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να τα βρει διπλασιάζοντας τους φόρους εισοδήματος. Ακούσατε καλά. Διπλασιάζοντας τους φόρους εισοδήματος. Κατά την άποψη του είναι απόλυτα φιλολαϊκό η χωρίς μέτρο αύξηση των φόρων και η δήμευση της περιουσίας», είπε ο κ. Μάνος.

Κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο, για τη διαβεβαίωση που έδωσε στην ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ο ίδιος ήταν ο βασικός συντάκτης, του Μνημονίου που προβλέπει τη μείωση κατά 150.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ και το αίτημα που προβάλλει προς την Ευρώπη για επιμήκυνση, έως το τέλος του 2017, της δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι «αυτό σημαίνει μεγαλύτερο πρωτογενές έλλειμμα για φέτος, καθώς και για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή νέα δάνεια. Αντί για απαγκίστρωση και απεγκλωβισμό, όπως διατείνεται η ΔΗΜΑΡ, θα έχουμε βαθύτερο, μόνιμο εγκλωβισμό».

Στον αντίποδα του λαϊκισμού και της αναξιοπιστίας ανέφερε τις θέσεις της Δράσης, δεσμευόμενος ότι «αν κάποιος από εμάς συμμετάσχει στην μετεκλογική κυβέρνηση θα παραιτηθεί από τη Βουλή».

Κατήγγειλε ότι το κράτος χρωστάει και δεν πληρώνει, επειδή τα περιορισμένα λεφτά που έχει επιλέγει να πληρώνει «χρυσούς μισθούς στον ΗΣΑΠ και άλλες ΔΕΚΟ παρά στα φάρμακα των καρκινοπαθών».

Ο κ. Μάνος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται να το συνεχίσει αυτό, υπολογίζοντας στον ψηφοφόρο εργαζόμενο στις ΔΕΚΟ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουμε κάτι εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είπε ότι «θα μας συμβεί αυτό που μάλλον ρόδινα περιέγραψε την περασμένη εβδομάδα στην ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα. Το κατά κεφαλήν εισόδημα μας θα πέσει κατά περίπου 50%. Η ζημιά δεν θα είναι μόνο οικονομική. Εάν φύγουμε από την Ευρώπη θα είμαστε ευάλωτοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον».

Υπογράμμισε πάντως ότι οι εκλογές έχουν κάνει το μνημόνιο ΙΙ «κουρελόχαρτο» και ο ίδιος πρότεινε ένα νέο μνημόνιο που να προβλέπει:

Δέσμευση από τα πολιτικά κόμματα ότι δεν θα ξαναφέρουν το λαό σε αυτή τη κατάντια· να δεσμευτούμε ότι θα προτείνουμε συνταγματική μεταρρύθμιση για πιστή τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Άμεση μείωση του Δημόσιου τομέα είτε με απολύσεις, είτε με μεταφορά των υπαλλήλων και των υπηρεσιών σε νέα ιδιωτική επιχείρηση με σύμβαση παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.
Δραστική φορολογική μεταρρύθμιση.
Δέσμευση του Κράτους ότι εάν χάσει πρωτοδίκως μια δίκη εναντίον πολίτη δεν θα εφεσιβάλλει την απόφαση εκτός πολύ εξαιρετικών περιπτώσεων.
Αναλυτικό πρόγραμμα μετάβασης σε ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διευκολύνει την ανάπτυξη και εγγυάται μια ελάχιστη σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους πολίτες πάνω από ένα όριο ηλικίας χωρίς εισφορές.
«Μπορεί να είμαστε μικρό κόμμα, αλλά είμαστε κόμμα εξουσίας. Όχι διαμαρτυρίας. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην διακυβέρνηση του τόπου και να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν. Είμαστε συνεπώς παράγοντας πολιτικής σταθερότητας», είπε ο κ. Μάνος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :