Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η Ελλάδα και το παντοδύναμο φακελάκι

spiegel5309Δεν περνάει ημέρα που να μην γίνεται αναφορά στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας μας από τον διεθνή τύπο.

«Το παντοδύναμο φακελάκι» είναι ο τίτλος άρθρου για τη χώρα μας που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση του διεθνούς κύρους γερμανικού περιοδικού Der Spiegel .

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται όχι μόνον τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και οι φόβοι της ΕΕ και των επενδυτών για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και η .....

πολιτική νεποτισμού των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων: «Οι Έλληνες κατάφεραν να φθάσουν στο χείλος του  γκρεμού, λίγο πριν από τη χρεοκοπία. Το σοκ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα, αλλά η ελίτ πιστεύει ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όπως π.χ. οι Γερμανοί, θα πληρώσουν για τη διαφθορά.»

Μόλις ξέσπασε η κρίση φάνηκε ότι η Ελλάδα εκτός από

τη ναυτιλία και τον τουρισμό έχει ελάχιστες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα έσοδα από τους φόρους μειώθηκαν δραστικά και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα είναι διπλάσιο από όσο κατ’ αρχήν υπολογιζόταν…»

«Επί χρόνια οι συντηρητικές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονταν στην εξουσία και δανείζονταν σαν να μην υπήρχε το αύριο.

Η κακοδιαχείριση και το πελατειακό σύστημα οδήγησαν τελικά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι πολίτες αντέδρασαν με το δικό τους τρόπο, με διαφθορά και απάτες….»

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :