Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η «συγκυβέρνηση» άρχισε το μαγείρεμα για τα σκάνδαλα

Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι η αναμόχλευση των σκανδάλων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να θιγούν και στο Πασόκ και στη ΝΔ, μόνον εσωκομματικοί αντίπαλοι. Μόνο δηλαδή για εσωτερικές εκκαθαρίσεις στα δύο μεγάλα κόμματα. Έτσι θα γίνει και στο Βατοπέδι που θίγει άμεσα τον Ρουσόπουλο ο οποίος ανήκει στο σύστημα Σαμαρά όσο και αν τον κρύβουν. Προσπαθούν πάντως να τον επαναφέρουν στο προσκήνιο και το θέατρο ξεκίνησε.
Ο εκπρόσωπος σήμερα της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ουσιαστικά έριξε τις μάσκες. "Ναι" στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι μόνο αν υπάρξουν νέα στοιχεία.
Ήταν «διευκρινήσεις» που απευθύνονταν στον έτερο πόλο της άτυπης συγκυβέρνησης Παπανδρέου-Σαμαρά.
"Εάν το Πασόκ, ή κάποιος άλλος έχουν να συνεισφέρουν στην υπόθεση του Βατοπεδίου, με καινούργια στοιχεία, η Ν.Δ., σε κάθε περίπτωση, θα είναι ... παρούσα για να συμβάλει αποφασιστικά στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκάλυψη της αλήθειας".
Ουσιαστικά με τις δηλώσεις αυτές ζητούν αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξης του ονόματος Ρουσόπουλου αλλά και τυχόν εμπλοκή του συστήματος Ρουσόπουλου, στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σκάνδαλο αυτό γκρέμισε την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο θόρυβος (άδικος μερικές φορές) που ξεσήκωσε το Βατοπέδι ήταν η αρχή του τέλους και αποδόμησε την εικόνα του Καραμανλή, μια για πάντα! Άρα οποιαδήποτε αναμόχλευσή του θίγει τον πυρήνα των καραμανλικών που βρίσκονται στη Ρηγίλλης στηρίζουν Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :