1) Σπαράγγια
Αυτά τα πράσινα λαχανικά περιέχουν ασπαραγγίνη - έναν τύπο αλκαλοειδούς - που βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει τα κύτταρα να διασπάσουν τα λίπη. Επιπλέον, βοηθούν στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και στη διατήρηση των υγρών του σώματος.
2) Παντζάρια
Πραγματικά αξίζει η "επένδυση" σε αυτά τα μικρά στρογγυλά "θαύματα" που συμβάλλουν αποφασιστικά στο κάψιμο του λίπους. Καθώς λειτουργούν ως παντοδύναμα διουρητικά, τα παντζάρια επικεντρώνουν τη δράση τους στο συκώτι και στα νεφρά παρασύροντας στο... διάβα τους τα λίπη του σώματος. Περιέχουν συστατικά που ουσιαστικά πετούν απ' τις λιπαποθήκες σας τα λιπαρά ενώ περιέχουν έναν επιπλέον τύπο σιδήρου που καθαρίζει τα κύτταρα του αίματος. Είναι πραγματικά ένα ....
πανέξυπνο καθαριστικό για τον οργανισμό σας!
3) Σκόρδο
Το έχετε ταυτίσει και σωστά με την ανεπιθύμητη μυρωδιά στο στόμα, όμως 1 σκελίδα στο φαγητό σας κατά το μαγείρεμα βοηθά τον μεταβολισμό σας και εξισορροπεί τα επίπεδα των σακχάρων.
4) Φρέσκο τσίλι
Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει η καυτερή του γεύση, όμως σκεφθείτε ότι ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς και βοηθά στην εφίδρωση του οργανισμού με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας και να γίνονται καλύτερες καύσεις.
5) Μαρούλι
Τα σκουρόχρωμα φύλλα του σας κάνουν καλό με πολλούς τρόπους. Περιέχουν βιοτίνη, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που βοηθά στην ανάπτυξη των κυττάρων και στον μεταβολισμό των λιπαρών. Προτιμήστε τις πιο πικρές ποικιλίες του, καθώς η γεύση τους συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών που θεωρούνται ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Ολοκληρώνουμε την παράθεση των χρήσιμων στοιχείων που πρέπει να γνωρίζετε, με την καταπολέμηση του στρες και την υποβοήθηση του ύπνου σας!
6) Σαρδέλες
Σας έχει συμβεί να τις φάτε και να νοιώσετε χορτάτοι/ες για περισσότερη ώρα απ' το συνηθισμένο; Είναι ακριβώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη που ενισχύει φυσικά τον μεταβολισμό και σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα. Εκτός αυτών, είναι περίφημη πηγή Ωμέγα - 3 που δυναμώνει την καρδιά και σας κάνετε να νοιώθετε ευεξία.
7) Κρύο νερό
Είναι απλό: όταν πίνετε κρύο νερό προκαλείτει τον οργανισμό σας να κάψει περισσότερες θερμίδες για να το φέρει στη θερμοκρασία του σώματος. Αντί λοιπόν να καταφεύγετε σε νερό βρύσης, πίνετε 2 λίτρα παγωμένο νερό την ημέρα για ένα μήνα και θα χάσετε μέχρι ενάμισι κιλό!
8) Μήλα
Πλήρως αντιοξειδωτική σαν τροφή καταπολεμάει την χοληστερίνη στο αίμα και ενισχύει τη λειτουργία του παχέος εντέρου. Γι' αυτό και "ένα μήλο την ημέρα" κάνει πέρα εκτός απ' τον γιατρό και τα περιττά κιλά!
9) Εσπεριδοειδή φρούτα
Είτε πρόκειται για λεμόνια, είτε για γκρέιπφρουτ, είτε για μανταρίνια η ιδιότητα παραμένει η ίδια: ενεργοποιείται όχι μόνο ο μεταβολισμός σας αλλά και η διαδικασία απομάκρυνσης λίπους. Ουσιαστικά, η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C "υγροποιεί" τα αποθηκευμένα στο σώμα σας λίπη κάνοντας έτσι ευκολότερη την απομάκρυνσή τους απ' τον οργανισμό σας.
10) Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Δίαιτα και γαλακτοκομικά δεν πάνε συνήθως μαζί, όχι όμως σε αυτή την περίπτωση. Γιατί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τένεσι ανακοίνωσαν ότι η ημερήσια πρόσληψη γαλακτοκομικών μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κάψει το λίπος ιδιαίτερα γύρω απ' την περιφέρεια. Φαίνεται δηλαδή ότι το ασβέστιο που περιέχουν τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά (όπως αποβουτυρωμένο γάλα και γιαούρτι) καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος!