Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Στα άκρα οι σχέσεις Λοβέρδου - Μαξίμου

Σε ακραίο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του Λοβέρδου με το Μαξίμου, ενώ σήμερα υπάρχουν πληροφορίες σε μερίδα του ημερήσιου τύπου (Ελεύθερος Τύπος κτλ) ότι ο υπουργός Εργασίας σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ... ηρωικής του εξόδου από την κυβέρνηση.
Ο Λοβέρδος το διαψεύδει αλλά ο πανίσχυρος Παμπούκης δεν διαψεύδει τίποτα. Του έχει ζητήσει να σταματήσει να μιλά σε βάρος διεθνών επενδυτών, όπως εναντίον της Cosco, από την οποία ζήτησε να πληρώσει την εθελούσια στον ΟΛΠ αλλά και εσχάτως εναντίον των Γερμανών του ΟΤΕ.
Προχθές ο Λοβέρδος απέκλεισε δημόσια κάθε ενδεχόμενο εθελούσιας εξόδου στον εγχώριο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Μία που το είπε και άλλη μία που τον πήραν τηλέφωνο πάλι από το Μαξίμου αλλά εκείνος .... αγρόν ηγόρασε. Αν θέλουν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom, να κάνουν εθελούσια, θα την κάνουν χωρίς να ρωτήσουν τον Λοβέρδο και τον οποιοδήποτε υπουργό Εργασίας, καθώς μια τέτοια απόφαση δεν «προσκρούει» στα βέτο που έχει δικαίωμα να προβάλλει ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στο Δ.Σ. της εταιρείας.
Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα πληρώσουν το κόστος μιας τέτοιας απόφασης, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.
Το πρόβλημα δεν είναι τα Ταμεία αλλά η διατήρηση των σχέσεων με τους Γερμανούς και τους Κινέζους σε μια περίοδο όπου οι πολυεθνικοί κολοσσοί, αποχωρούν λόγω της κρίσης από πολλές σοβαρές επιχειρηματικές επενδύσεις τους ανά τον κόσμο. Αυτό λέει το περιβάλλον Παμπούκη αλλά ο Λοβέρδος δεν μπορεί να το καταλάβει .
Ή μήπως μπορεί και νομίζει ότι έφτασε η ώρα για εσωκομματικές παντιέρες ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :