Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο Κρήτης

Αγάπη, ηθική και ψυχολογική στήριξη αλλά και σωστή εκπαίδευση, προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στους ανθρώπους που προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ουσίες. .............

 ...........................Την Παρασκευή, τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, στις εγκαταστάσεις του σχολείου στη συμβολή των οδών Διονυσίου1 και Σεφέρη, στη Ν. Αλικαρνασσό.Στην τελετή παρευρέθηκαν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, η νομάρχης Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, η αντινομάρχης, κ. Δέσποινα Συγγελάκη, οι εφημέριοι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού που τέλεσαν και τον αγιασμό, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, μέλη και προσωπικό του προγράμματος.

Η νομάρχης ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που επιτελείται στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο έργο του προσωπικού και την προσπάθεια των μαθητών ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής.

Με την ευκαιρία του αγιασμού οι καθηγητές του Σχολείου συνεχάρησαν τους επιτυχόντες μαθητές της προηγούμενης χρονιάς ενώ οι ίδιοι τόνισαν πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η εκπαίδευση στη θεραπευτική τους πορεία.

Το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων

Το Σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του μαζί με τη Θεραπευτική Κοινότητα το 2000 και εντάσσεται στο δίκτυο υπηρεσιών του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική απεξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες – δυνατότητες του κάθε μέλους και η ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Οι δραστηριότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης είναι αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και συνδέονται άρρηκτα με το στόχο της κοινωνικής επανένταξης. Αντιμετωπίζουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ελλείψεις που συνοδεύουν συνήθως τη μακροχρόνια χρήση ουσιών και ενισχύουν τη θεραπευτική διαδικασία ως πορεία αυτογνωσίας, επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας και οργάνωσης μιας νέας ζωής με ποιότητα και νόημα.

Ειδικότερα το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων λειτουργεί σε τέσσερις άξονες:

Σχολική εκπαίδευση με δυνατότητα απόκτησης Απολυτηρίου Γυμνασίου, Λυκείου, «κατ’ιδίαν διδαχθέντων μαθητών» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος (2009 -10) απέκτησαν το απολυτήριο Γυμνασίου 8 άτομα, 1 άτομο απέκτησε το απολυτήριο Λυκείου, 1 άτομο πέτυχε την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο τμήμα Κοινωνιολογίας Αιγαίου, 6 άτομα πέτυχαν στις προαγωγικές εξετάσεις της Γ΄ Εσπερινού Λυκείου, 1 άτομο πέτυχε στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Ενιαίου Λυκείου. Σημειώνεται ότι η επιτυχία αυτή είναι απόλυτη και αγγίζει το 100%, καθώς πέτυχαν όλοι οι μαθητές του Εναλλακτικού Σχολείου που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Μαθήματα Αγγλικών και Η/Υ, με στόχο την απόκτηση πτυχίων γλωσσομάθειας και πιστοποίηση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (Πτυχία ICT) αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος 4 μαθητές έλαβαν το πτυχίο Αγγλικών LOWER, 1 μαθητής έλαβε το δίπλωμα ADVANCED, 1 το BASIC και 7 μαθητές έλαβαν το πιστοποιητικό ICT στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.

Ομάδες δημιουργικής έκφρασης:

Ομάδα καλλιτεχνικών κατασκευών και χειροτεχνίας SMART ART, η οποία δημιουργεί χειροποίητα έργα τέχνης, καθώς και χειροποίητες μπομπονιέρες και είδη δώρων, κατόπιν παραγγελίας. Ομάδα Μαντινάδας, η οποία ετοιμάζεται να εκδώσει βιβλίο μαντινάδας σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Γέργερης Δήμου Ρούβα.

Ομάδα Περιοδικού που εκδίδει το θεματικό περιοδικό «ΣΠΕΙΡΑ». Έχουν ήδη εκδοθεί 2 τεύχη. Το 1ο τεύχος ήταν αφιερωμένο στην Οικολογία και το 2ο στην εξέλιξη της Ενδυμασίας στην Κρήτη, ενώ ετοιμάζεται και το 3ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο με τίτλο «Όταν ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μου» και θέμα τη μετανάστευση.

Ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Αθλητικές ομάδες: Γυμναστήριο, Ομάδα Ποδοσφαίρου, Ομάδα Ποδηλασίας.// www.inout.gr //

Δεν υπάρχουν σχόλια :