Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά τη διαγραφή Σκυλακάκη από τη ΝΔ...

Μιας και επέστρεψαν "γεμάτοι και υπερήφανοι" από την εμφάνιση Σαμαρά στη ΔΕΘ οι επιτελείς του (όπως ο ίδιος ο κ. Μουρούτης γράφει στο προφίλ του στο facebook), είπαν να εκφράσουν αυτόν τον ενθουσιασμό με μια διαγραφή. Διέγραψαν έτσι τη λογική, παρασυρόμενοι από primitive ένστικτα που αδυνατούν να τιθασεύσουν.
Την λάθος στιγμή, με λανθασμένη αφορμή, ο κ. Σαμαράς γκρέμισε ό,τι έχτισε στη Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη ΝΔ, με τις κοπιαστικές προσπάθειες των υποψηφίων της να... ενώσουν το διχασμένο κοινό της να καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο της προεκλογικής τους καμπάνιας, οι σύμβουλοι του Προέδρου τού έδειξαν για άλλη μια φορά τον δρόμο του διχασμού. Της απέχθειας των όποιων εναπομεινάντων σοβαρών ψηφοφόρων αυτής της λεηλατημένης παράταξης, εγκλωβίζοντάς τον σε ρυάκι (ή ποτάμι που το προτιμούν) μιας εκλογικής καταστροφής.
Την ύψιστη ώρα, που όλοι προσπαθούν να ανασυντάξουν ενωτικά τις δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα αρχηγικό παρεάκι αδιαφορώντας για την τύχη της Παράταξης, καρατομεί. Αποκεφαλίζει απόψεις που απλά σημειώνουν προβληματισμούς, τόσο για την μη κατάθεση σοβαρού αντιπολιτευτικού προγράμματος, όσο και για την τύχη της επισφαλούς οικονομίας της χώρας σε περίπτωση που καλλιεργηθεί στον κόσμο ένα κλίμα αντιμνημονίου και η κοινωνική εξέγερση οξυνθεί, πριν ή και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι φορτηγατζήδες έκαναν την αρχή και οι περισσότεροι ακολουθούν.
Στην Ρηγίλλης, προσπερνούν τον κίνδυνο που ακόμα αντιμετωπίζει η Ελλάδα και λειτουργούν ανώριμα σαν παιδιά που εξουδετερώνουν αντιπάλους σε ομαδικά εφηβικά παιχνίδια. Ποτισμένοι με τον φανατισμό που η χρόνια πολιτική απομόνωση επέφερε, μπολιασμένοι από τυφλό μίσος, αφυδατωμένοι από όποια κοινή λογική μετά το ξεχείλισμα της εμμονής και ανίκανοι να αντιπαρατεθούν με ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα, στοχεύουν το ίδιο το μέλλον της ΝΔ αλλοφρόνως, ζημιώνοντας συνακόλουθα και τον ίδιο τον Πρόεδρό της.
Θεωρώ ότι τα ακόλουθα status του συμβούλου του κ. Σαμαρά με το brutal στάτους του επιβήτορα από θέση ισχύος, νομίζω εκτός από τον ίδιο τον κ. Μουρούτη αδικούν και τον κ. Σαμαρά για την επιλογή του. Φρονώ ότι δεν θα ήταν κακή ιδέα να συμβουλέψει τον σύμβουλο επικοινωνίας του ο Πρόεδρος, να προσέχει την επικοινωνία του, που μοιάζει να εκπέμπει σήματα για την επιστροφή των βαρβάρων που χρόνια τώρα ο Καβάφης αγωνιά για την τυχόν εξάλειψή τους.
 Τα παρακάτω από το προφίλ του Μουρούτη στο Facebook:
"George Mouroutis Συμφωνώ ότι ο κ. Σκυλλακάκης είναι πολύ Φιλελεύθερος. Άλλωστε ήταν υπαρχηγός στο νεοφιλελεύθερο Κόμμα του Στέφανου Μάνου (πριν ο τελευταίος γίνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ). Συμφωνώ ότι ως Φιλελεύθερος δούλευε στην ιδιωτική αγορά (βοηθός της Ντόρας στον Δήμο, στο ΥΠΕΞ και διορισμένος στην Ευρωβουλή). Ως φιλελεύθερος είμαι ...σίγουρος ότι θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα που τον διόρισε! 4 hours ago
George Mouroutis Ο κ. Σκυλλακάκης, 3 μήνες τώρα δεν τόλμησε να πει κουβέντα σε κανένα όργανο, για την πρόταση του Προέδρου της Ν.Δ. για την έξοδο από την κρίση. Σήμερα, ζητάει να μιλήσει στα όργανα... Θα το κάνει, αλλά στο πειθαρχικό! 3 hours ago
George Mouroutis Η φωτογραφία που έχω στο προφίλ μου είναι προφητική... Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι ο 1ος επιλαχών στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., άρα ο επόμενος ευρωβουλευτής, μόλις παραδώσει ο κ. Σκυλλακάκης την έδρα του στο κόμμα που τον ΔΙΟΡΙΣΕ!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια :