Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Γερμανοί έχουν τον Πάουλ και εμείς τον... κουρέα

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας γνωρίζουν… εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Εδώ και 25 χρόνια, ο κουρέας Χρήστος Καραφουλίδης και οι φίλοι του στήνουν τη δική τους κάλπη, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις επίσημες. ................................


.......................Για περίπου 15 ημέρες, πελάτες, φίλοι, γνωστοί και περαστικοί, είτε κουρευτούν είτε όχι, προσέρχονται με προθυμία και ειλικρίνεια και ρίχνουν το δικό τους ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας την προτίμησή τους σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή υποψήφιο.

«Η κάλπη μας κλείνει μία μέρα πριν από τις εκλογές. Τότε, καταμετράμε τις ψήφους. Το αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές, είναι το ίδιο με το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών» λέει ο κ. Καραφουλίδης και ερμηνεύει την επιτυχία αυτή, υποστηρίζοντας: «Αυτό συμβαίνει, ίσως, επειδή όσοι συμμετέχουν εκφράζουν τη βούλησή τους ελεύθερα, καθώς μας γνωρίζουν καλά και μας εμπιστεύονται».

Ερωτηθείς για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδιότυπη δημοσκόπηση, ο κουρέας από την Πτολεμαΐδα, που έχει επίσης στο ενεργητικό του σπουδές στη Θεολογία, αναφέρει: «Το ξεκινήσαμε για πλάκα εγώ και λίγοι φίλοι μου, πριν από 25 χρόνια. Είπαμε να δούμε τι θα δείξει το κουτί και η περιέργειά μας ανταμείφθηκε με την αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :