Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη γκάφα στη Νέα ΝΔ με τον Σκυλακάκη. Στην Ευρώπη τους γυρίζει μπούμερανγκ!

Η Μαριέττα Γιαννάκου πιστή στις ακρότητες της Νέας ΝΔ ζητά ουσιαστικά την παραίτηση του Σκυλακάκη από το Ευρωκοινοβούλιο! Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι καθόλου εύκολο όπως νόμιζαν οι μυστικοσύμβουλοι. Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν αδύνατο!
Για την αποπομπή ευρωβουλευτή από ευρωομάδα απαιτούνται πολύπλοκες διαδικασίες και με κριτήρια πολύ διαφορετικά από τα κριτήρια διαγραφής από τα ελληνικά κόμματα. Η ελευθερία γνώμης των ευρωβουλευτών είναι απολύτως κατοχυρωμένη. Για να αποβληθεί ο ευρωβουλευτής, θα πρέπει να το αποφασίσει με πλειοψηφία 2/3- έπειτα από μυστική ψηφοφορία- η Ολομέλεια του ΕΛΚ.

Η Μαρριέτα Γιαννάκου καλά θα κάνει να μην σηκώνει τους τόνους γιατί δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα, ούτε το κόμμα της, η διαγραφή του Σκυλακάκη. Κυρίως ο κόμμα της με το οποίο γελάνε στην Ευρώπη έτσι όπως το κατάντησε ο «Ηγέτης»!
Η λαλίστατη Μαρριέτα οφείλει -αν κινήσει τη διαδικασία- να εξηγήσει ότι ο Θοδωρής Σκυλακάκης εξέφρασε αντίθετη άποψη από το ΕΛΚ, το οποίο όμως έχει αντιταχθεί στη στάση της ΝΔ να καταψηφίσει το μνημόνιο.
Η κίνηση του Σαμαρά γυρίζει μπούμερανγκ γιατί η Ευρώπη δεν είναι Ελλάδα, τουλάχιστον έτσι όπως ονειρεύεται να την κάμει (καταστρέψει) ο Αρχηγός Αντώνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :