Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Βελούδινη κλήτευση» για τον κ. Καραμανλή

Έναν βελούδινο τρόπο επέλεξε χθες η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των ομολόγων για να καλέσει τον κ. Κ. Καραμανλή να καταθέσει. Με επιστολή που του αποστέλλει σήμερα το προεδρείο της Επιτροπής του ζητεί να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Στην επιστολή που απεστάλλη στον πρώην πρωθυπουργό αναφέρεται:«Η Επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι θα ήταν χρήσιμο να συμβάλλετε και με τη δική σας μαρτυρία στη ...........

........... διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. Προς τούτο είμαστε στη διάθεσή σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερο τρόπο για τη συμβολή σας αυτή».
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής κ. Δ. Τσιρώνης σχολίασε σχετικώς ότι λόγοι αξιοπρέπειας επέβαλαν στην Επιτροπή να απευθυνθεί «με τον προσήκοντα σεβασμό προς ένα πρόσωπο που υπηρέτησε έναν κορυφαίο θεσμό και όχι με μια ξερή επιστολή». Απαντώντας δε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να καταθέσει ο κ. Καραμανλής, απάντησε ότι τα μέλη της Επιτροπής θα επιθυμούσαν να προσέλθει ο ίδιος ενώπιον της Προανακριτικής, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές.
Σύμφωνα με τις εκδοχές που συζητούνται (και είχαν τεθεί νωρίτερα σε σύσκεψη των μελών του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην Επιτροπή), αν δεν προσέλθει ο κ. Καραμανλής στην Προανακριτική, μπορεί να ζητήσει από τα μέλη της να μεταβούν στο γραφείο του ή στην οικία του για να τον εξετάσουν ή μπορεί να στείλει ένα υπόμνημα, ενδεχόμενο που κρίνεται και το πιθανότερο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως πρωθυπουργός έχει ήδη συντάξει συνοπτικό υπόμνημα εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :