Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να εγκαταλείψουν την ιδιωτεία

Ακούγοντας σήμερα το πρωί τη ζεστή, ανθρώπινη και χωρίς ξύλινο λόγο συζήτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τους Άρη Τόλιο και Νίκη Καραγιάννη στον «Αθήνα 9,84», επεσήμανα το βάρος που προσέδωσε η πρώην Υπουργός στις πρωτοπόρες δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας: πνευματικός κόσμος, καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ό,τι παραγωγικό και προοδευτικό διαθέτει η Ελλάδα. Φάνηκε συγκινημένη απέναντι στην απέραντη θετική δυναμική που κλείνει μέσα της η ελληνική ψυχή, απτά δείγματα της οποίας καθιστούν τη χώρα μας πόλο πολιτιστικής και πνευματικής έλξης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προτροπή της κ. Μπακογιάννη προς όλο αυτό το έμψυχο δυναμικό της πατρίδας μας να... εγκαταλείψει την ιδιωτεία, τον «καναπέ», όπως χαρακτηριστικά είπε, και να συστρατευθεί στην αναγεννητική μελλοντική πορεία του τόπου.
Πραγματικά, η Ελλάδα δεν είναι -όπως κάποιοι υστερόβουλα θέλουν να παρουσιάσουν- η χώρα των σκανδάλων, της διαφθοράς, της Siemens, των ομολόγων και κάθε άλλης δυσώδους υποθέσεως που πεισματικά ταλανίζει το δημόσιο βίο. Πάνω απ’ όλα, η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να χρεωκοπήσει, επειδή αυτό «βολεύει» τους μικρόψυχους σχεδιασμούς όσων υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν άξιοι ούτε για το ρόλο του «δασκαλάκου του χωριού»…
Περιμένουμε από τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να πρωτοστατήσουν στο νέο πολιτικό σκηνικό που μοιραία πρέπει να διαμορφωθεί, μετά την ηθική και πολιτική έκπτωση των παλαιοκομματικών σχημάτων που βιώνουμε σήμερα. Προσδοκούμε το πραγματικά καινούριο, χωρίς να έχουμε πλέον χρόνο για χάσιμο στα συμπλέγματα και τα ψυχωτικά παίγνια των δυνάμεων της παρακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :