Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Για ένα Πανεπιστήμιο «Αριστείας, Ελευθερίας και Ευθύνης»

Αγαπητό blog,
Στις 18/2/2010 ανακοινώσαμε την πρόθεση μας να διεκδικήσουμε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας στις προσεχείς Πρυτανικές εκλογές. Από την αρχή θέσαμε ως προγραμματική μας δέσμευση για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις. Πιστοί στην δέσμευση αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει και οδηγηθήκαμε στην αναβολή των Πρυτανικών εκλογών. Δυστυχώς παρ’ όλο που η διαδικασία επιλογής πρυτανικών αρχών ήταν ......

....... γνωστή εδώ και δύο χρόνια  παρουσιάσθηκαν σημαντικά προβλήματα με διπλοεγγραφές με την γνωστοποίηση έγκαιρα των εκλογικών καταλόγων και των εφορευτικών επιτροπών, κ.λπ  Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που απειλεί να οδηγήσει σε νομικές περιπλοκές είναι οι εκλογικοί κατάλογοι των υποψηφίων διδακτόρων.
Μετά την ανακοίνωση της Γραμματέως Α.Π 5198/9-2-10 της Ιατρικής Σχολής ότι υπάρχουν εγγεγραμμένοι 10.180 υποψήφιοι διδάκτορες έγιναν διάφορες προσπάθειες προκειμένου να γίνει κατανοητό πώς προκύπτει ο αριθμός αυτός ο οποίος σχολιάσθηκε καταλλήλως από όλα τα μέσα της δημοσιότητας.
Επειδή άκρη δεν βρισκόταν και προβλέποντας το αδιέξοδο απέστειλα στις 10-5-10 έγγραφο προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου το A.Π 0910023030 έγγραφο (αντίγραφο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας) με το οποίο παρακαλούσα να ζητηθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος από όλα τα τμήματα όλων των σχολών του Πανεπιστημίου της Αθήνας στοιχεία όσον αφορά την ημερομηνία συγκρότησης της τριμελούς επιτροπής και το όνομα του επιβλέποντος καθηγητή για τον κάθε υποψήφιο διδάκτορα προκειμένου  να υπάρξει η δυνατότητα διερεύνησης εάν και κατά πόσο όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες που αναφέρονται έχουν νόμιμη συμμετοχή στους πίνακες των εκλεκτόρων.
Στις 13-05-10 με επίσημο πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής αποστέλλονται από την Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής στην Πρυτανεία ακριβή φωτοαντίγραφα  των βιβλίων των υποψηφίων διδακτόρων της Ιατρικής Σχολής από 1951 μέχρι και το 1999.
Ακολουθούν κάποιες διαπραγματεύσεις άγνωστες σε εμάς και το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφασίζει να αποδεχθεί για την Ιατρική Σχολή  τους υποψήφιους  διδάκτορες που ενεγράφησαν μετά το 2000  με ποια κριτήρια και με την εφαρμογή ποιών νόμων σε εμάς τουλάχιστον είναι άγνωστο.
Γίνεται επίσημη ένσταση για την σύνθεση των εκλογικών καταλόγων από τον κ. Φορτσάκη, ακολουθεί δική μας παρέμβαση στην Εφορευτική και οι εκλογές αναβάλλονται. Επανερχόμαστε με νέο έγγραφο προς τον κ. Πρύτανη στις 28-05-10 (αντίγραφο στην ιστοσελίδα) και ζητάμε να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατόν υπό την προεδρία του συνάντηση των υποψηφίων Πρυτανικών σχημάτων προκειμένου να παρασχεθούν τα στοιχεία που αναφέρονται για τους υποψηφίους διδάκτορες σε όλα τα τμήματα, στοιχεία τα οποία είχαμε ζητήσει με το εγγραφο μας στις 10/05/10 προκειμένου  να διακριβωθεί η νόμιμη σύνθεση των εκλογικών καταλόγων. Διότι αν βρεθεί να ισχύει ότι καθηγητής Πανεπιστημίου;; επιβλέπει 100 διδακτορικές διατριβές (Υπάρχουν φήμες για πολύ μεγαλύτερα νούμερα) ή ότι μετά το 2007 υπάρχει Καθηγητής που επιβλέπει παρά την ισχύουσα νομοθεσία περισσότερους από 5 Υποψηφίους διδάκτορες τότε υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και  πρέπει να εξετασθούν τρόποι για την περιφρούρηση της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας.
Για το Πρυτανικό σχήμα
Για ένα Πανεπιστήμιο Αριστείας Ελευθερίας και Ευθύνης

Εμμ. Γ. Φραγκούλης
Πρόεδρος Βιολογικού, Σχολή Θετ. Επιστ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

YΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Κουτσιλιέρης Μιχ. Καθ.Φυσιολογίας
Ιατρική Σχολή
Υποψ. Αντιπρύτανης
Μακρυδημήτρης Αντ. Καθ.Διοικ.Επιστ.
Τμήμα ΠΕΔΔ,  Σχολή ΝΟΠΕ
Υποψ. Αντιπρύτανης
Πανούσης Γιαν. Καθ. Εγκληματ.
Τμήμα Μ.Μ.Ε.
Υποψ. Αντιπρύτανης

Δεν υπάρχουν σχόλια :