Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Καταγγελία:«Μαύρες» εισπράξεις τα 2.260.000 ευρώ;

Προσερχόμενος να ψηφίσω για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στην Τοπική Οργάνωση Κέντρου Πειραιά όπου είμαι γραμμένος (αριθμός μητρώου 70469740), διαπίστωσα ότι η Εφορευτική Επιτροπή συνέλεγε από τους ψηφοφόρους εισφορά δύο ευρώ. Προαιρετικά, όχι υποχρεωτικά, όπως έλεγαν τα μέλη της, αλλά μόνο κατόπιν υποβολής ερωτήματος για παροχή σχετικών διευκρινίσεων. Καταγγέλλω όμως, ότι σε όσους ψηφοφόρους κατέβαλαν τα δύο ευρώ, δεν δινόταν καμία νόμιμη απόδειξη, ούτε καν το γνωστό παλαιομοδίτικο κουπόνι.
Προσωπικά, αρνήθηκα να καταβάλλω χρήματα, χωρίς να  .....

...... λάβω κανένα παραστατικό είσπραξης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, δικηγόρος στο επάγγελμα, αντέτεινε ότι αυτή ήταν η διαδικασία που είχε προβλέψει το κόμμα και ότι δε μπορούσε να κάνει τίποτε ο ίδιος, αλλά παραδέχτηκε ότι το νομικώς ορθό θα ήταν να χορηγούνταν αποδείξεις και μάλιστα, διάτρητες. Από την άλλη πλευρά, προθυμοποιήθηκε να μου υπογράψει ως «απλός μάρτυς» (!) ένα ιδιόχειρο σημείωμα που θα βεβαίωνε ότι κατέβαλα χρήματα, εάν τελικώς το αποφάσιζα.
Δεν θα σταθώ καν στο γεγονός ότι η μαζική είσπραξη χρημάτων χωρίς καμία νόμιμη απόδειξη, συνιστά όχι απλά παρατυπία, αλλά παρανομία, διότι αυτό είναι αυταπόδεικτο. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι στις 29/11/2009, το κόμμα έβαλε στο ταμείο του 1.560.000 ευρώ, εντελώς «μαύρα». Καταλήγω στον υπολογισμό αυτού του ποσού, βασιζόμενος στον ισχυρισμό του κόμματος ότι προσήλθαν στις εκλογές για πρόεδρο 780.000 άνθρωποι, οι οποίοι κατέβαλαν από δύο ευρώ. Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη τον ισχυρισμό του κόμματος ότι σήμερα ψήφισαν 350.000, τότε μιλάμε για είσπραξη άλλων 700.000 ευρώ.
Θα σταθώ, όμως, ιδιαίτερα στο γεγονός ότι σε μία περίοδο κατά την οποία δοκιμάζεται έντονα η αξιοπιστία του συστήματος δημόσιας διοίκησης και παρουσιάζεται επιτακτική η ανάγκη να μην διακινείται ούτε ένα ευρώ «μαύρο» στη χώρα, το Κράτος και οι εντεταλμένες αρχές του επιτρέπουν σε ένα Νομικό Πρόσωπο να εισπράττει «μαύρα» ποσά, εκατοντάδων χιλιάδων, ή εκατομμυρίων ευρώ, με επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, χρησιμοποιώντας πρόχειρα χαρτόκουτα και μπωλ, όπως έκαναν τα παλιά χρόνια στις πλατείες οι πλανόδιοι ηθοποιοί, ταχυδακτυλουργοί, ακροβάτες, παλαιστές κ.α. Πάλι καλά που κάποιος δε σκέφτηκε να βγάλει και ντέφι!
Για το ότι είναι γελοίο ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια και βρίσκεται σήμερα στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να συμπεριφέρεται κατ΄ αυτό τον τρόπο, δε νομίζω πως αξίζει να το αναλύσω, καθώς η γενικότερη άποψή μου είναι ότι η λεγόμενη νέα Νέα Δημοκρατία περνάει μία εξαιρετικά κακή φάση, με βασικό γνώρισμα την παντελή έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας: από τις ψηφοφορίες στις οποίες λαμβάνει μέρος στη Βουλή, έως και τις εσωκομματικές της διαδικασίες.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΟΙΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :