Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"Με ενοχλεί η επιστροφή της νέας ΝΔ στην παραπολιτική καμαρίλα"

36 χρόνια παλεύω με τη σημαία της ΝΔ, σε αγώνες διαρκείς με αγωνία διαρκείας. Είναι 36 χρόνια πίστης και αφοσίωσης στις αξίες, στις ιδέες και στα ιδανικά του κόμματος, που ίδρυσε ο αείμνηστος ηγέτης Κωνσταντίνος Καραμανλής. 36 χρόνια στις επάλξεις του κόμματος πάντοτε αιρετή, (στα συνδικαλιστικά όργανα, σε κοινωνικούς φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον κομματικό μηχανισμό), και ποτέ διορισμένη. 36 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς και θυσίας για ένα καλύτερο αύριο, πρώτα απ όλα συλλογικό και ύστερα ατομικό, πάνω απ όλα για την πατρίδα και ύστερα για εμάς, για μένα, για όλους, με .....

....... αισιοδοξία και έμπνευση, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές!
Όμως η νέα ΝΔ διέψευσε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μου και δεν με εκφράζει πια. Και αυτό γιατί, ύστερα και από τα τελευταία γεγονότα, (διαγραφή Ντόρας, ψηφοφορία για το πακέτο σωτηρίας, δημοσκοπήσεις, στημένες εκλογές ΝΟΔΕ με πραγματικά ποσοστά αδιαφορίας ), αποδεικνύεται ότι μεταλλάσσεται σε ένα κόμμα που υπηρετεί την δικτατορία της μετριότητας και καλλιεργεί την αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύοντας τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία. Ένα κόμμα, που θέλει τα στελέχη του φερέφωνα μιας κομματικής ηγεσίας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πρόσκαιρο, αμφισβητούμενο πολιτικό κέρδος και η ενίσχυση του ηγετικού προφίλ του επικεφαλής της. Μιας κομματικής ηγεσίας που περιστοιχίζεται από αυλοκόλακες που διαμορφώνουν την πολιτική των κλειστών θυρών και της απομόνωσης. Μιας ηγεσίας που ρέπει στο λαϊκισμό και την δημαγωγία, που καλλιεργεί την αναξιοκρατία, αφού η μοναδική κομματική περγαμηνή που ζητά είναι η πίστη και η αφοσίωση στο δόγμα << ό, τι πει ο αρχηγός…>>!!!
Δεν με εκφράζει και δεν με εμπνέει η νέα ΝΔ της οποίας ο αρχηγός επιδίδεται καθημερινά σε πολιτικούς ακροβατισμούς, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στο <<πρέπει για όλους>> και στο <<πρέπει για μένα>>, κλείνοντας προς το δεύτερο και αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων, ουραγός του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο για να κερδίσει… αλήθεια, τι ;
Με πνίγει λοιπόν η <<κραυγάζουσα>> αφωνία, ατολμία, αναποφασιστικότητα, αναξιοκρατία της νέας ΝΔ.
Με ενοχλεί η επιστροφή της νέας ΝΔ στην παραπολιτική καμαρίλα.
Με εξοργίζει η παντελής έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου, αφού δεν συγκαλούνται τα ανάλογα κεντρικά όργανα ( κοινοβουλευτική ομάδα, ΚΕ) . Και όποτε συγκαλούνται, όπως για παράδειγμα η ΚΕ, η αίθουσα γεμίζει από μεταφερόμενους κλακαδόρους χειροκροτητές, θερμόαιμους φωνασκούντες με ιαχές, με εντολή την ποδοσφαιροποίηση των πολιτικών διαδικασιών και επομένως την τρομοκράτηση ή τουλάχιστον την φίμωση όσων έχουν αντίθετη άποψη και θέλουν να ακουστεί ελεύθερα η φωνή τους.
Γι αυτούς τους λόγους παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτηση μου από μέλος της ΚΕ του κόμματος και τη διαγραφή μου από τα μητρώα μελών του κόμματος, που παρ όλο που εξακολουθεί να φέρει το όνομα, ουδεμία σχέση έχει με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Εξακολουθώ να είμαι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, να ενδιαφέρομαι και να προσπαθώ για το κοινό καλό.

Με τιμή,
Μάγδα Γιαμουστάρη
Μέλος Κ.Ε. N.Δ.
Υπεύθυνη γυναικών ΝΟΔΕ Ροδόπης
Μέλος ΝΟΜΕΚΕ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :