Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ο Νικήτας Κακλαμάνης το πρωί στο Mega (2)



«Το πρόβλημα δεν ήταν στα δεξιά μας. Παρόλο που μας έβριζαν για όσα κάναμε και τους πλήγωσαν, οι δεξιοί μας ψήφισαν και πάλι. Από τη δεξαμενή των κεντροδεξιών προήλθαν οι μεγάλες απώλειές μας».
Αποκάλυψε μάλιστα ότι σε συζήτηση που είχε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, προτού ανακοινώσει τη στήριξή του προς την υποψηφιότητά της, εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι στη Νέα Δημοκρατία που η ίδια ονειρεύεται, η λαϊκή Δεξιά θα έχει διακριτό ρόλο και θέση στα πράγματα.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι η αιτία της διαφοροποίησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τα πρώτα χρόνια της «Πολιτικής Άνοιξης», ήταν η απόφαση να ψηφιστεί από κοινού με το ΠΑΣΟΚ του καταβεβλημένου Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κωστής Στεφανόπουλος, ως διάδοχος του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Διαφώνησα με την επιλογή να στηρίξουμε τον Κωστή Στεφανόπουλο το 1995. Και φυσικά η διαφωνία μου ήταν πολιτική, δεν είχε να κάνει με το πρόσωπο, το οποίο σέβομαι και τιμώ», σχολίασε. Θυμίζουμε ότι η επιλογή Σαμαρά έβγαλε το ΠΑΣΟΚ από αδιέξοδο το 1995, καθώς οι δημοσκοπήσεις της εποχής έδιναν προβάδισμα 5% στη Νέα Δημοκρατία του «καραμανλικού» Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλογές δεν έγιναν, στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε η διαδοχή με τον Κώστα Σημίτη, και η Νέα Δημοκρατία έχασε στη συνέχεια δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός εξουσίας για άλλα εννέα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :