Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η Κομισιόν ουσιαστικά καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 χάρισε 397 εκ σε εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα



Ύποπτη θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πώληση των κρατικής ιδιοκτησίας Μεταλλείων Κασσάνδρας μόνο έναντι 11 εκατ. ευρώ στην «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε. Και αποφάσισε χθες να κινήσει έρευνα σε βάθος...

Η Κομισιόν κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα πούλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας χωρίς ανοιχτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών σε τιμή πολύ κατώτερη της αγοραίας.

Τον Ιούνιο του 2004, 6 μόλις μήνες μετά τη συναλλαγή αυτή, μια διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών στον μεταλλευτικό κλάδο υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε 408 εκατ. ευρώ , δηλαδή πάνω από 35 φορές μεγαλύτερη της τιμής πώλησης των μεταλλείων. Επιπλέον, η σύμβαση πώλησης περιλάμβανε φοροαπαλλαγή και μείωση των διαφόρων νομικών αμοιβών υπέρ της «Ελληνικός Χρυσός» Α.Ε.

Περισσότερα εδώ:

Φυσικά δεν θα μάθετε τίποτα από αυτά στις Μπομπολοφυλλάδες Έθνος και Πρώτο Θέμα και στο Μπομπολοκάναλο MEGA και όχι μόνο. Ο λόγος είναι ότι η εταιρία ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. είναι συμφερόντων Μπόμπολα.

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με ''μεγάλα σκάνδαλα'' της τάξης των 100 χιλ ευρώ, τα 397 εκ ευρώ είναι λίγα...

Αυτή δε την περίοδο τα ΜΜΕ του Μπόμπολα μάχονται υπέρ του ΄΄διώκτη των συμφερόντων΄΄ Αντώνη και εναντίων της Ντόρας γιατί η τελευταία είναι με τα ‘’συμφέροντα’’ και εμπλεκόμενη σε ‘’σκάνδαλα’’….

Πάντως τα 397 εκ. ευρώ δωράκι του ΠΑΣΟΚ στον Μπόμπολα… δεν είναι και άσχημα. Έτσι εξηγείται το φιλοπασοκικό πάθος και όχι μόνο.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του ποσού με τα 397 εκ ευρώ θα μπορούσαν να δίνονται 1000 ευρώ το μήνα για ένα χρόνο σε 33.083 οικογένειες.

Λεφτά δεν υπάργουν Γιωργάκη... υπήρχαν αλλά τα χαρίσατε στον Μπόμπολα.

Έτσι λοιπόν διαμορφώνεται η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, όταν τα ΜΜΕ των συμφερόντων κατηγορούν αυτούς που μάχονται τα συμφέροντα ως υπερασπιστές των συμφερόντων και υπερασπίζονται αυτούς που είναι με τα συμφέροντα ως διώκτες των συμφερόντων. H κωλοτούμπα της πραγματικότητας, παρουσιάζεται ως η ''αλήθεια'' στους ''Δανούς του Νότου''

Για αυτό τέτοια αντιπάθεια στην ΕΕ… τους χαλάει το πλιάτσικο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :