Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τι ήθελε να το πει η Michelle Obama;


Γέμισε το διαδίκτυο με φωτογραφίες μοντάζ της Obama που την παρουσιάζουν σαν monkey
Με αφορμή μια ρατσιστική γελοιογραφία που απεικονίζει τη Μισέλ Ομπάμα ως πίθηκο, η Google ζητά συγγνώμη για τα «προσβλητικά αποτελέσματα» που μπορεί να δίνει η μηχανή αναζήτησης, διευκρινίζει όμως ότι δεν σκοπεύει να τα απομακρύνει.
Η επίμαχη εικόνα εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας του Google Images όταν ο χρήστης αναζητήσει φωτογραφίες της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.
Πάνω από τη γελοιογραφία εμφανίζεται ένα μήνυμα της Google που αναφέρει: «Μερικές φορές τα αποτελέσματα αναζήτησης μπορεί να είναι προσβλητικά. Συμφωνούμε».
Όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο μήνυμα, προωθείται σε μια σελίδα που διευκρινίζει ότι η Google δεν προσυπογράφει αυτού του είδους το περιεχόμενο. «Ζητούμε συγγνώμη αν είχατε κάποια ενοχλητική εμπειρία χρησιμοποιώντας τη Google» συνεχίζει.
Εξηγεί όμως ότι «οι μηχανές αναζήτησης ανακλούν το περιεχόμενο και την πληροφορία που υπάρχει διαθέσιμη στο Διαδίκτυο. Οι απόψεις και προτιμήσεις όσων εργάζονται στη Google, καθώς και οι απόψεις του γενικού κοινού, δεν καθορίζουν ή επηρεάζουν τα αποτελέσματα αναζήτησης».
Η εταιρεία «θεωρεί την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα».
«Δεν απομακρύνουμε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης απλώς επειδή το περιεχόμενό τους είναι μη δημοφιλές ή επειδή λαμβάνουμε παράπονα».
Η Google διευκρινίζει πάντως ότι απομακρύνει το τυχόν ακατάλληλο περιεχόμενο όταν υποχρεώνεται από τη νομοθεσία.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :