Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Χρύσανθος Λαζαρίζης:ο μυστηριώδης λογογράφος του Σαμαρά !.....!


Αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του ο δημοσιογράφος «Ρετσίνας» στο parapolitiko site που συντηρεί, αποκαλύπτοντας φιλοϊσραηλινό άρθρο που έγραψε υπό την ιδιότητα του γραμματέα του «Δικτύου 21». Πρόκειται για τον κο. Χρύσανθο Λαζαρίζη, οικονομολόγο, δημοσιογράφο, σύμβουλο και λογογράφο του κου. Αντώνη Σαμαρά από την αρχή της περασμένης δεκαετίας.
Είναι αλήθεια ότι δεν κατανοούμε πως γίνεται ο γραμματέας του πατριωτικού, εθνικιστικού για πολλούς, «Δικτύου 21», να διάκειται θετικά προς το Ισραήλ, διότι αυτά τα δύο θεωρούνται αντιφατικά, τουλάχιστον κατά τα δικά μας ειωθότα. Από την άλλη πλευρά, δεν καταλαβαίνουμε πως μέσα στο μπερδεμένο μυαλό του φιλοντορικού ως γνωστόν, δημοσιογράφου «Ρετσίνα», συνιστά μομφή το να γράφει θετικά για το Ισραήλ, κάποιος συνεργάτης του κου. Σαμαρά.
Πάντως και ο ίδιος ο κος. Λαζαρίδης συνιστά μία σκέτη αντίφαση.
Αν και με λαμπρές σπουδές στα Οικονομικά, μέχρι του σημείου να κερδίσει τον ακαδημαϊκό τίτλο του Διδάκτορος, πάντοτε αναλωνόταν στο να παλεύει με αμυντικές και διπλωματικές Χίμαιρες.
Τόσο ως αρχισυντάκτης της ομογενειακής εφημερίδας Πρωϊνής Νέας Υόρκης και σχολιαστής της Εθνικής Ελληνικής Τηλεόρασης Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο ως ανταποκριτής του Οικονομικού Ταχυδρόμου, αντί να αναλύει τη NAFTA και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που αποτελούσαν ζητήματα του τομέα της ειδικότητάς του, εξηγούσε πόσο χρειαζόταν η χώρα μας τη δημιουργία μοιρών επιθετικών ελικοπτέρων ταχείας επεμβάσεως στο Αιγαίο, ή πως το βλήμα του όλμου που έπεσε στην αγορά του Σεράγεβο προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων Μουσουλμάνων και αποτέλεσε την επίσημη αφορμή για έναρξη των βομβαρδισμών των σερβοβοσνιακών θέσεων από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ το 1995, ήταν αδύνατο να προερχόταν από τους άντρες του κου. Ράντοβαν Κάραντζιτς, διότι στην πορεία του ακολουθούσε ελλειπτική ή ελλειψοειδή τροχιά!!!
Αναλόγως αντιφατικά ήταν τα αισθήματα πολλών που γνώριζαν το παρελθόν του ως Ρηγά και ως στέλεχος της εξέγερσης της Νομικής το ’73, όταν τον έβλεπαν να συμμετέχει σε συνδυασμό ακροδεξιών στοιχείων που κυβερνούσαν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης (που είχε και έχει ως επίσημο θυρεό το Φοίνικα της χούντας!) και να σηκώνεται σε συνεδριάσεις για να επιβάλλει την πατριωτική του διαφώτιση σε ένα αδύναμο συνήθως, μορφωτικά και ακαδημαϊκά, ακροατήριο ομογενών.

Αλλά και με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο κος. Λαζαρίδης δεν αφιέρωσε την εξαιρετική πένα του και το ακόμη πιο εξαιρετικό μυαλό του στην επιστημονική, πολιτική, δημοσιογραφική ανάλυση των αιτιών για την κακοδαιμονία της Εθνικής μας Οικονομίας, αλλά μέσα από τις σελίδες του Ελεύθερου Τύπου, αλλά και τις τάξεις της οργάνωσης «Δίκτυο 21», έθεσε ως στόχο να γίνει η αιχμή του δόρατος των «Σκοταδιστών» (όπως περιγράφουν τους Συντηρητικούς αναλυτές στην Ελλάδα, οι λεγόμενοι Προοδευτικοί), εναντίον των «Φωταδιστών» (όπως άρχισε ο ίδιος να αποκαλεί περιπαικτικά τους διάφορους Αριστεροεκσυγχρονιστές).
Αυτές είναι οι πληροφορίες μας, για αυτό τον μυστηριώδη και αινιγματικό, αλλά σίγουρα ενδιαφέροντα και ευφυή, άνθρωπο, τον οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς καθημερινά στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου να γοητεύει τους ακροατές του με τις γνώσεις και την ευφράδειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :