Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Μαρίνας Τσιντικίδου

Και η Μαρίνα Τσιντικίδου στο πλευρό της Ντόρας
Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτές τις εκλογές οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες δε θα επιλέξουμε μόνο νέο αρχηγό για το κόμμα μας. Θα επιλέξουμε και εν δυνάμει πρωθυπουργό. Και αυτό πρέπει να βαρύνει ακόμα περισσότερο την επιλογή μας.
Πολλοί μπορεί να είμαστε πληγωμένοι και δυσαρεστημένοι από λάθη, παραλείψεις, συμπεριφορές αλλά και τη συντριπτική ήττα στις πρόσφατες εκλογές. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή, η ευκαιρία να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να μετρήσουμε ποιος μπορεί να προσφέρει περισσότερα, δίνοντάς μας και πάλι προοπτική νίκης και εξουσίας.
Τάσσομαι υπέρ της υποψηφιότητας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη γιατί θεωρώ ότι το πολιτικό και ιδεολογικό της στίγμα εκφράζει καλύτερα τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο και μάλιστα χωρίς να τον περιορίζει. Είναι εκείνη που διασφαλίζει την ύπαρξη μιας ουσιαστικά ανανεωμένης και όχι περιχαρακωμένης Νέας Δημοκρατίας. Και όλα αυτά χωρίς να τεθεί σε αμφιβολία η ενότητα του κόμματος. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κινητοποιήσει και να ενώσει καλύτερα τη βάση, γιατί η ίδια δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Νέα Δημοκρατία. Έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος που θα διασφαλίζουν τη δημοκρατικότητα, τη συμμετοχή των μελών και τη διαφάνεια,.
Επέλεξα όμως να στηρίξω Ντόρα Μπακογιάννη και για ένα ακόμα λόγο. Γιατί είναι γυναίκα. Απέναντι σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι το χαρακτηριστικό αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχθεί γυναίκα αρχηγό, η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη είναι η καλύτερη απάντηση για όλες εμάς τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :