Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ομαλά εξελίσσεται ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη

Ομαλά εξελίσσεται ο εμβολιασμός με το εμβόλιο για τη νέα γρίπη, που άρχισε και αφορά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μέχρι το μεσημέρι της 23ης Νοεμβρίου και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχαν εμβολιαστεί 6.500 άτομα.

Ικανοποιητικός φαίνεται ότι είναι και ο αριθμός των γιατρών και νοσηλευτών που εμβολιάζονται, καθώς τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 13.406 γιατροί είχαν εμβολιαστεί σε όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζεται η προσέλευσή τους.

Αμεση προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας είναι να ανοίξουν 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να δημιουργηθούν άλλα 54 και να λειτουργήσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η υπουργός Υγείας είπε ότι σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη 300 ατόμων κυρίως νοσηλευτών εκτάκτως, ενώ όπως ανακοίνωσε, μέσα στο 2010 θα προσληφθούν 1.000 γιατροί και 2.000 νοσηλευτές.

Η υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι υπάρχει σκέψη να επεκταθούν τα εργαστήρια που κάνουν το τεστ για τη νέα γρίπη και ερωτηθείσα για τη μετάλλαξη του ιού της νέας γρίπης, η οποία φαίνεται να καταγράφεται σε χώρες της Ευρώπης, είπε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, αλλά διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου έχουν εμβολιαστεί σε δεκαέξι χώρες 65 εκατομμύρια άνθρωποι με το νέο εμβόλιο, χωρίς να έχουν παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα ή παρενέργειες.

ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :