Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Όταν ο...ύπνος της λογικής γεννά τέρατα!


Λέγεται ότι ο άνθρωπος είναι ένα λογικό ον. Σε όλη μου τη ζωή λοιπόν ψάχνω για στοιχεία που να στηρίζουν αυτήν την άποψη. Αλλά φευ !
Πάντα καταλήγω σε αυτό που έλεγε ο Τσέχος μαθηματικός Kurt Gödel, ότι« Ένα σύστημα δεν μπορεί να είναι και συνεπές και πλήρες. Ένα σύστημα μπορεί να είναι είτε πλήρες και ασυνεπές είτε συνεπές και ελλιπές».
Αρκεί τώρα να αντικαταστήσετε την λέξη «σύστημα» με την λέξη...άνθρωπος για να καταλάβετε το συμπέρασμα μου.

Θέλετε ένα πρόσφατο παράδειγμα όπου η λογική βαδίζει ...σε διαφορετικό δρόμο από αυτόν που εμείς οδεύουμε;
Πριν λίγες ημέρες μιλώντας σε ημερίδα, ο πρώην πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων κ. Γιώργος Ζορμπάς, τόνισε ότι «το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως και σε αυτό έχει συνδράμει η ασυδοσία των τραπεζών».

Δεν αντιλέγω , αλλά ο τελευταίος ο οποίος θα έπρεπε να μιλά περί αυτού είναι …ο κ. Ζορμπάς!
Ο άνθρωπος που ως πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης και νομιμοποίησης εγκληματικών εσόδων , απάντησε (εδώ) στις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς , όπου τον ενημέρωνε για «περίεργες κινήσεις» στον λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα (SIEMENS) με το... εξής αμίμητο:«Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείται δίκην τελεσιγράφου, η μετάθεση της ευθύνης του ...απασχολούντος την τράπεζα προβλήματος (...?) επί συγκεκριμένης συναλλαγής, στην Εθνική Αρχή και μάλιστα υπό το αδόκιμο σχήμα αιτήματος ..."παροχής άμεσων οδηγιών και εντολών"».....(?)

Δεν υπάρχουν σχόλια :