Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Γιωργάκης πήγε παντού εκτός από την Αχαΐα

του Γιώργου Παπαχρήστου
Διακόσια και κάτι χιλιόμετρα είναι η απόσταση της Πάτρας από την Αθήνα, αλλά ο μοναδικός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εξελέγη στις 6 Μαΐου απέφυγε να τα διανύσει. Αντίθετα πήγε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, βρήκε χρόνο να δώσει συνεντεύξεις σε ...


διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης, έκανε παρεμβάσεις, συναντήσεις, αλλά τη... χαρά της διαδρομής, με την ταυτότητα στο στόμα, ειδικά στο κομμάτι Αίγιο - Πάτρα, τη στερήθηκε.

«Εμείς υποψήφιο ακούμε και υποψήφιο δεν βλέπουμε», φωνάζουν στα καφενεία της Πάτρας οι πασόκοι, πλην όμως ο Γιώργος Παπανδρέου – περί αυτού πρόκειται – άφαντος!

Κυριαρχεί όμως το πνεύμα του. Τόσο που ύστερα από μια σύντομη επίσκεψη εκεί ο Πέτρος Ευθυμίου, ορισθείς ως υπεύθυνος από το κόμμα για τον νομό, αισθάνθηκε την ανάγκη να συναντηθεί άμεσα με την «άνθρωπο του (πρώην) προέδρου» Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Τι της είπε; Α, τίποτε το σοβαρό: την προειδοποίησε ότι «αν δεν κοιτάξει ο Γιώργος να μαζέψει τους δικούς του, κινδυνεύει να μην εκλεγεί βουλευτής».

Ηταν το ατράνταχτο επιχείρημα που ταρακούνησε το σύστημα, μου λένε...

Στον αέρα η έδρα του Γιώργου

Με 14,11% που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου, είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό, να χαθεί δηλαδή η έδρα, την οποία είχε κερδίσει ο Κώστας Σπηλιόπουλος, αλλά την πήρε ο Γιώργος ως πρώην πρωθυπουργός. Τι είδε ο Ευθυμίου και του γύρισε το μάτι; Ανθρώπους του Γιώργου να δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν πλέον (αυτό το) ΠΑΣΟΚ και να διαδίδουν ότι με τον τρόπο αυτό θα τιμωρήσουν τον Βενιζέλο – η σχετική συνωμοσιολογική θεωρία που κυκλοφορεί στην Πάτρα είναι ότι ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Γιώργο, άρα πρέπει να τιμωρηθεί!

Προσέφυγε λοιπόν στη Βάρτζελη και της περιέγραψε τον κίνδυνο: το ΠΑΣΟΚ να χάσει τρεις μονάδες, να πέσει στο 11%, και να πάει η έδρα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, και να μείνει ο Γιώργος εκτός Βουλής.

Κακό είναι αυτό; θα ρωτήσω εγώ. Προσωπικά λίγο με αφορά, αλλά ο Γιώργος καίγεται να είναι βουλευτής στην επόμενη Βουλή – ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί το μένος εις βάρος του από διάφορες πλευρές για τα Μνημόνια κ.λπ.

Αν πάντως θεωρεί ότι η βουλευτική ασυλία είναι πανοπλία, σπεύδω να τον ενημερώσω ότι κάνει λάθος. Μια ψηφοφορία είναι όλη κι όλη για να τη χάσει...

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :