Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Τσίπρας έβαλε και πάλι θέμα δραχμής

Αποκαλυπτική δήλωση Τσίπρα: «Για μας το ευρώ δεν είναι φετίχ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαρία Νταλιάνη
Στα ύψη έφτασε χθες η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της αναφοράς του Αλ. Τσίπρα ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Η δήλωση του ...
προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε από τη ΝΔ ότι αποκαλύπτει τον πραγματικό στόχο και τις προθέσεις του κόμματός του, δηλαδή την επιστροφή στην δραχμή, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.


Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι «τζογάρει για το λόμπι της δραχμής», ενώ έκανε αναφορά και στον Φρανσουά Ολάντ: «Την ώρα που ο γάλλος Πρόεδρος προειδοποιεί ότι κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία για την έξοδο από την ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ». Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Οι επίμαχες φράσεις που πυροδότησαν τα σενάρια περί «κρυφού σχεδίου επιστροφής στη δραχμή» ειπώθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα στη ΝΕΤ, όταν υπεραμύνθηκε όσων είχε δηλώσει νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνη, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την άποψη Λαφαζάνη ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ» και υπερθεμάτισε λέγοντας: «Από πότε το νόμισμα είναι φετίχ; Εχει μεγάλη σημασία αν είναι δραχμή ή ευρώ. Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα Μνημόνια μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην Αφρική. Γιατί μια χώρα που θα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, μισθούς 300 ευρώ, κατεστραμμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα παιδιά μας θα πεινάνε στους δρόμο, θα είναι χαρούμενη επειδή θα έχει ευρώ;».

Ο απόηχος που προκάλεσαν αυτές οι δηλώσεις οδήγησε σε αναδίπλωση Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα σήμερα που μπορεί να παράσχει οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα», επισήμανε στη γερμανική έκδοση των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Ενώ στο Μπλούμπεργκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα διακόψουν τη ροή της χρηματοδότησης στην Ελλάδα. Ωστόσο χθες το πρωί στον Αnt1, όταν ρωτήθηκε αν τελικά θα υπογράψει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αυτό. Μάλιστα, όπως είπε, «τα στελέχη μας πήγαν στα ξερονήσια και δεν υπέγραψαν".

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :