Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Υπαρκτός Φιλελευθερισμός ή Υπαρκτός Σοσιαλισμός;

του Θεόδωρου Λεωνίδη
Ό παραπάνω τίτλος θα μπορούσε να τεθεί ως το δίλλημα των επερχόμενων εκλογών. Μόνο που ο πολιτικός χρόνος της χώρας το καθιστά είδος πολυτελείας (ευτυχώς ακόμη η σκέψη δεν φορολογείται ).
Στις 17 Ιουνίου τρία είναι τα βασικά διλλήματα:


1. Παραμονή στο ευρώ ή αυτόνομη έξοδος από αυτό
2. Θεμελίωση μιας σοβαρής εποπτευόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή συνέχιση του οικονομικού συνδικαλιστικού κρατισμού.
3. Αλληλεγγύη σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη ή ανεξέλεγκτες << κοινωνικές >> παροχές.

Επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε ποια... ΕΛΛΑΔΑ θέλουμε. Στις απελθούσες εκλογές η οργή έδωσε το μήνυμα της διατήρησης των πάντων προ κρίσης. Δυστυχώς όμως η αναλογική αυτή σκέψη στο ψηφιακό περιβάλλον που ζούμε οδηγεί στην απομόνωση της χώρας.

Τώρα πρέπει να εξετάσουμε πως θα εξελιχθεί η επιβίωση όλων των γενεών.
Τώρα όλες οι ιδεολογίες έχουν έναν ισχυρό αντίπαλο, τον ρεαλισμό. Οι πραγματικές συνθήκες της οικονομίας και η διασφάλιση της εξωτερικής-εσωτερικής ασφάλειας, πρέπει να καθορίσουν την ψήφο μας .Τα άλλα ας τα αφήσουμε για αργότερα. Οι πολίτες πρέπει να πιέσουν του πολιτικούς σχηματισμούς στην συμφωνία των βασικών πολιτικών και οικονομικών επιλογών που θα κρατήσουν όρθια την χώρα.

Επιλογή 1η: Κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου
Επιλογή 2η: Μείωση φόρων και ρευστότητα στην αγορά μέσω της αποπληρωμής του δημοσίου των 7 δις που χρωστά σε ιδιώτες καθώς και αξιοποίηση των 14 δις του ΕΣΠΑ.
Επιλογή 3η: Τέλος στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και των προκλητικών υψηλών δημόσιων αμοιβών
Επιλογή 4η: Δημιουργία επενδυτικού κλίματος και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας
Επιλογή 5η: Εξασφάλιση της βασικής δραστηριότητας του κράτους σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πρόνοια.

Όλα τα παραπάνω θα υφίστανται με την συνέχιση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε.

Όσοι θεωρούν ότι αυτά που μόνοι μας βγάζουμε αρκούν, η απάντηση είναι απλή. Αν βγούμε από τον μηχανισμό στήριξης δεν θα βγάζουμε ούτε και αυτά .

Η ενίσχυση λοιπόν στις 17 Ιουνίου μιας φιλοευρωπαϊκής ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κρατά ανοιχτό τον δρόμο της ελευθερίας παρά τα όποια αναχώματα μπορεί να συναντά κανείς. Η συνεργασία δυνάμεων προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το πρώτο βήμα. Γι’ αυτό και η επιλογή συστράτευσης με την Ν.Δ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :