Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η Ευρώπη δεν μπλοφάρει για την έξοδο

Ο πρόεδρος της Bundesbank:
Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν καθιστά σαφές, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ότι η μη ...


εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας της δανειακής σύμβασης οδηγεί σε τερματισμό της χρηματοδότησης της Ελλάδας. 
Εκτιμά ότι «μία χώρα που έχει χρεοκοπήσει θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και προειδοποιεί ότι από μία τέτοια εξέλιξη «θα επηρεασθούμε όλοι, αλλά η Ελλάδα θα είναι χειρότερα από όλους τους άλλους». 
Υπογραμμίζει ακόμη ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μία χώρα να μας εκβιάσει λόγω των συνεπειών μετάδοσης» της κρίσης. 
Η σκληρή γραμμή του Βερολίνου επιβεβαιώνεται και από Ευρωπαίο διπλωμάτη, που δήλωσε στην «Κ» ότι η γερμανική Βουλή και η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθούν να δώσουν περισσότερα χρήματα ή περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Ο ίδιος επισημαίνει τον κίνδυνο να σταματήσει τη χρηματοδότηση και το ΔΝΤ.
Επιπλέον, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει πειριθώριο εκατό ημερών για να εφαρμόσει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα ώστε να πείσει ότι η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης. 
Εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου προετοιμάζουν έκτακτα μέτρα σταθεροποίησης των τραπεζών, όπως η παροχή ρευστότητας, σε περίπτωση που χρειασθεί.


Ο πρόεδρος της Bundesbank: Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζει

Δεν υπάρχουν σχόλια :