Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η Ευρώπη διχάζεται και αγωνιά

Καθώς κλιμακώνεται η κρίση στην Ευρωζώνη και κορυφώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, εντείνεται η αντιπαράθεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τον τρόπο αντίδρασης. 
Η αντίδραση της καγκελαρίου Μέρκελ στις πιέσεις που δέχεται από ...


τις ΗΠΑ και κράτη - μέλη –με πρώτη τη Γαλλία– για ευρωομόλογα και τραπεζική ένωση ήταν έντονη. 
Η Ευρώπη θα πρέπει να συζητήσει τη διευρυνόμενη διαφορά οικονομικής ισχύος μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, είπε η κ. Μέρκελ, ρίχνοντας το γάντι στον Φρανσουά Ολάντ και υπεραμυνόμενη των μεταρρυθμίσεων που έκανε τα προηγούμενη χρόνια το Βερολίνο. 
Είχε προηγηθεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, που είχε χαρακτηρίσει «απλουστευτικές» τις προσεγγίσεις της κ. Μέρκελ. Η κρίση στην Ευρωζώνη θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο Κορυφής του G20 τη Δευτέρα και την Τρίτη. 
Από το μακρινό Μεξικό αναμένεται η πρώτη επίσημη αντίδραση της Ε.Ε. στο αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών στην Ελλάδα. 
Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Πία Χάνσεν, δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους ότι κατά πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι μεταβαίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λος Κάμπος για τη σύνοδο του G20, θα εκδώσουν ανακοίνωση, όταν ξεκαθαρίσει η εικόνα για τον νικητή της αναμέτρησης. 
Επίσημη τοποθέτηση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» και από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Ολι Ρεν, ειδικά αν χρειαστεί να συνεδριάσει εκτάκτως τηλεφωνικά το Eurogroup το βράδυ της Κυριακής. 
Ωστόσο, χθες, αξιωματούχος του Eurogroup δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει τηλεφωνική διάσκεψη του συμβουλίου.

// Καθημερινή //

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εκτός απο τα λεφτά υπάρχουν και μεγαλύτερες αξίες ...


Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ



ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ