@periodiko tweets

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Τι ακριβώς θα συμβεί αν αύριο κερδίσει ο Α. Τσίπρας;

Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Η ψήφος του καθενός είναι η ψήφος που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας. 
Για αυτό αυτή η ψήφος πρέπει να είναι μέσα στην κάλπη. 
Όχι στο μυαλό, όχι στην καρδιά μόνο. Μέσα στην κάλπη. Γιατί αν τρέξουμε λίγο το ...


χρόνο μπροστά θα δούμε τι μπορεί να συμβεί αν λείπει.

Σενάριο πρώτο

Κυριακή απόγευμα, ώρα 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με προβάδισμα ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ. Στους δρόμους ξεχύνονται οι οπαδοί του και όσοι θεωρούν ότι η Μάχη των Μαχών εναντίον της δύσκολης πορείας για την έξοδο από την κρίση τελείωσε. Οι άλλοι παρακολουθούν τις πρώτες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με το μυαλό τους να κάνει τραμπάλα μεταξύ τρόμου και οργής.

Ώρα 20:00, πρώτη δήλωση ευρωπαίων αξιωματούχων: σεβόμαστε το κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να επιλέξει την κυβέρνηση του. Αναμένουμε τη δέσμευση της νέας πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας στις αναληφθείσες υποχρεώσεις της χώρας. Ώρα 23:00, δήλωση προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ: ο λαός μας δεν φοβήθηκε. Επέλεξε ελπίδα. Επέλεξε να πει το μεγάλο ΟΧΙ στις πολιτικές της λιτότητας που τον έχουν εξαθλιώσει. Ο λαός μας έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το Μνημόνιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Ώρα 00:00, μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρας, άνοιγμα των αγορών της Ασίας. Αιματοκύλισμα. Αιματοκύλισμα και στις αγορές συναλλάγματος με το Ευρώ να καταρρέει.

Δευτέρα ώρα 06:00 έναρξη ευρωπαϊκών προ-αγορών. Παίρνουν την σκυτάλη στο λουτρό αίματος. Οι αγορές μετοχών, ομολόγων και συναλλάγματος λιώνουν σε κόκκινο φόντο. Παρεμβάσεις ΕΚΤ και Κεντρικών Αγορών. Οι αγορές των Κρατικών ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρώπης καταρρέουν. Δεύτερος άξονας παρεμβάσεων της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά. Το Ευρώ έχει καταρρεύσει και η αγορά των futures επιταχύνει τη σφαγή.

Δευτέρα ώρα 07:00 τα πρωινά ενημερωτικά δελτία αναμεταδίδουν την εικόνα, έως……. τις 07:30, όπου έξω από τα υποκαταστήματα των Ελληνικών Τραπεζών οι ουρές έχουν ξεφύγει από τα όρια της πολιτισμένης συμπεριφοράς. Το Bank Run μόλις έχει ξεκινήσει. Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Στα σουπερ μάρκετ μαζεύουν προϊόντα από τα ράφια πίσω στις αποθήκες.

Δευτέρα, ώρα 08:00, Ελλάδα στοπ. Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Χωρίς να χρειαστεί καν να μάθουμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταγγελία η αναδιαπραγμάτευση.

Σενάριο δεύτερο

Κυριακή απόγευμα στις 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με οριακό προβάδισμα μη-ασφαλείας στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σενάριο απλά ξεκινάει μία ώρα αργότερα, αλλά τελειώνει στην ώρα του.

Δευτέρα πρωί, ώρα 08:00, Ελλάδα στοπ. Πάλι, χωρίς να χρειαστεί καν να μάθουμε τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταγγελία η αναδιαπραγμάτευση.

Σενάριο τρίτο

Κυριακή απόγευμα στις 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με οριακό προβάδισμα μη-ασφαλείας στη ΝΔ. Παγωμάρα έως την ώρα που ανακοινώνεται το αποτέλεσμα ασφαλείας.

Ώρα 23:00 δήλωση Προέδρου ΝΔ για την προοπτική που ανοίγει για την Ελλάδα η ψήφος του Ελληνικού λαού.

Ώρα 00:00 μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρας, άνοιγμα των αγορών της Ασίας. Οι αγορές ανεβαίνουν συγκρατημένα, το Ευρώ παραμένει σχετικά σταθερό. Όλοι αναμένουν την ανακοίνωση σχηματισμού Κυβέρνησης στην Ελλάδα. Επικρατεί σχετική ηρεμία στις αγορές ομολόγων και επιτοκίων.

Δευτέρα ώρα 13:00, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να του αναθέσει την εντολή. Οι υπόλοιποι αρχηγοί αρχίζουν να θέτουν “ζητήματα” και “αυτο-έτερο-αλληλο-αποκλεισμούς”. Από σοβαροφανή ζητήματα έως τις αστειότητες τύπου Κουντουρά/Καμμένου, οι οποίοι απεγνωσμένα προσπαθούν να χωθούν κάπου στα ραντάρ των εξελίξεων.

Δευτέρα απόγευμα, ώρα 16:00. Δεν υπάρχει ακόμα Κυβέρνηση. Στην αγορά της Νέας Υόρκης αρχίζουν τα πρώτα σύννεφα νευρικότητας. Αρχίζουν να μεταδίδονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων και στα επιτόκια.

Δευτέρα, ώρα 22:00, ακόμα δεν υπάρχει Κυβέρνηση. Πρώτες νευρικές, δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων. Επιταχύνεται η νευρικότητα στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης. Μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη: ανοίγουν οι αγορές της Ασίας. Μεγάλη νευρικότητα. Τρίτη πρωί, παρατηρείται μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε τράπεζες, μεταξύ γκισέ και θυρίδας. Το χρηματιστήριο παρουσιάζει συγκρατημένη πτώση. Τρίτη μεσημέρι, ακόμη τίθενται “ζητήματα” στον Σαμαρά. Στις αγορές της Ευρώπης αρχίζει να προεξοφλείται αδιέξοδο και εντείνεται η νευρικότητα με πτωτικές τάσεις. Το ίδιο στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος. Προσεκτικές παρεμβάσεις ΕΚΤ. Εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ.

Τρίτη βράδυ, ώρα 20:00, στα δελτία αρχίζουν να επικρατούν τα σενάρια αδιεξόδου. Παίρνουν links τα ξένα δίκτυα.

Ώρα 22:00, ακόμα θέτουν “ζητήματα” στον Σαμαρά. Αρχίζει η πτώση στη Νέα Υόρκη. Παίρνει σβάρνα μετοχές, Ευρώ και ομόλογα.

Μεσάνυχτα Τρίτης, ανοίγουν οι αγορές της Ασίας. Αιματοκύλισμα.

Τετάρτη πρωί. Σκληρές ευρωπαίων αξιωματούχων, παραινέσεις Αμερικανών, ευχές ΔΝΤ. Στο πίσω μέρος η αμφιβολία για την Ελλάδα. Ο κόσμος στις Τράπεζες, αρχίζει το Bank Run. Αιματοκύλισμα στο χρηματιστήριο. Εντείνεται το Bank Run.

Τετάρτη μεσημέρι, Ελλάδα στοπ. Τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση. Χωρίς να καταλάβουμε καν τα “ζητήματα” που έθεταν στον Σαμαρά.

Σενάριο τέταρτο

Κυριακή απόγευμα στις 19:00. Ανακοίνωση των exit polls με ασφαλές προβάδισμα ασφαλείας στη ΝΔ και ποσοστό που γράφει το 3 μπροστά.

Ώρα 23:00, δήλωση αρχηγού ΝΔ, με την ασφάλεια του αποτελέσματος στο κέντρο βάρους: Ελλάδα, κέρδισες το μέλλον σου.

Μεσάνυχτα Κυριακής, ανοίγουν οι αγορές της Ασίας με ράλι ανόδου. Το Ευρώ ενισχύεται, οι αγορές ομολόγων κάνουν ράλι και των επιτοκίων πέφτουν. Τα σημάδια της ηρεμίας και της ελπίδας αποτυπώνονται έντονα.

Πρωί Δευτέρας, οι ευρωπαϊκές αγορές παίρνουν τη σκυτάλη της ευφορίας.

Δευτέρα μεσημέρι, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει την εντολή και καλεί τα κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού σε συνεννόηση. Τα “ζητήματα” εστιάζονται στην κατάστρωση ενός Εθνικού Σχεδίου Άμεσης Δράσης. Οι αυτο-έτερο-αλληλο-αποκλεισμοί” ακούγονται παράταιροι.

Ελλάδα Δευτέρα μεσημέρι. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει την Εθνική Κυβέρνησή της Ελλάδας. Ώρα Ελλάδας, μέλλον.

However

Δεν υπάρχουν σχόλια :