Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Bild: «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος»

Επιστολή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους απευθύνει, μετά τους Financial Times Deutschland, η ευρείας κυκλοφορίας ταμπλόιντ Βild. 
Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η σημερινή επιστολή προειδοποιεί σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ότι ...


«εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε» και σημειώνει ότι στις αυριανές εκλογές η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα στην «επίπονη σύνεση» και στην «ολοκληρωτική καταστροφή».

«Αγαπητοί Έλληνες, είστε περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Αύριο έχετε για πολλοστή φορά εκλογές. Εσείς λέτε: Είμαστε ελεύθεροι. H Bild λέει: Είναι στο χέρι σας. Έχει διαφορά», γράφει η εφημερίδα και, συνεχίζοντας σε δεύτερο πρόσωπο, αναφέρει: «Αν δεν θέλατε τα δισεκατομμύρια τα δικά μας, από μας είχατε το ελεύθερο να εκλέγετε τον κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θέλετε. Αλλά εδώ και πάνω από δύο χρόνια η κατάσταση έχει ως εξής: Τα ΑΤΜ σας εξακολουθούν να βγάζουν ευρώ μόνο γιατί τα βάλαμε εμείς, οι Γερμανοί και τα υπόλοιπα κράτη που έχουν το ευρώ», ενώ τονίζει ότι οι Γερμανοί «δεν θεωρούν αστείο το ότι παρόλα αυτά, στην Ελλάδα τους βρίζουν Ναζί», για να ακολουθήσει η προειδοποίηση: «Για να καταλαβαινόμαστε όμως: Εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε. Η συμφωνία ήταν: Εσείς φτιάξτε τη χώρα σας και εμείς στο μεταξύ θα σας βοηθήσουμε. Εάν ΕΣΕΙΣ αυτό δεν το θέλετε πια, ούτε ΕΜΕΙΣ το θέλουμε. Είναι στο χέρι σας».

Η επιστολή καταλήγει: «Αύριο έχετε εκλογές. Επιλογές όμως δεν έχετε. Θα επιλέξετε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής. Και πολύ φοβόμαστε: δεν το έχετε καταλάβει ακόμα. Φιλικά, η BILD σας».

Η επιστολή, με τίτλο «Αγαπητοί Έλληνες, μην κάνετε τώρα κανένα λάθος» και υπέρτιτλο «Μια επιστολή της Bild από ανησυχία για την Ευρώπη», συνοδεύεται από εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου «κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή το εάν η κρίση θα κορυφωθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :