Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Φώτης Κουβέλης: Η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί

Με αφετηριακό σημείο ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας τη διατυπωμένη δημόσια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η κυβέρνηση της 18ης Ιουνίου, σε συνδυασμό με το ... 


εκλογικό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φ.Κουβέλης εκτιμάται πως μπορεί να αναδειχθεί σε «πρόσωπο-κλειδί» για τις όποιες μετεκλογικές διεργασίες.
«Ο τόπος είναι ανάγκη να μη μείνει ακυβέρνητος και η κυβερνητική λύση να είναι προοδευτικής κατεύθυνσης με στόχο διπλό: την παραμονή στη Ζώνη του Ευρώ και έναρξη διαδικασιών αποδέσμευσης από τους αρνητικούς όρους του Μνημονίου» είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ, εν μέσω του έντονα πολωτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος:
Ωρα αποφάσεων
«Οι πολίτες κρατάνε το κλειδί της λύσης στα χέρια τους. Στις 17 Ιουνίου, οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν: Να υπάρξει μία επί της ουσίας προοδευτική πολιτική, μια πολιτική που μπορεί να κρατάει τη χώρα στην Ευρωζώνη και να αποδεσμεύει από τις ρυθμίσεις και τους όρους του Μνημονίου», ανέφερε με έμφαση ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Χρειάζεται η χώρα να κυβερνηθεί. Και θέλει μια προοδευτική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα προωθεί συγκεκριμένη πολιτική. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει τη δική της πρόταση και περιμένει. Αναμένει το τι θα πράξουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα».
Οι αντίστοιχες θέσεις που είχε αναπτύξει και η κινητικότητα την οποία κατέγραψε προσωπικά ο κ. Κουβέλης τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν δηλαδή ήταν σε εξέλιξη οι διερευνητικές εντολές, δίνουν σαφές στίγμα του πώς προτίθεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να κινηθεί και την επομένη της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :