Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

12 πρώην πρέσβεις στέλνουν σήμα κινδύνου

Την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη χώρα το αυριανό εκλογικό αποτέλεσμα διατυπώνουν σε κοινή δήλωση δώδεκα πρώην πρέσβεις, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει σε καίριες θέσεις στην ...


Κεντρική Υπηρεσία και στο εξωτερικό.
Όπως τονίζουν στη δήλωσή τους, το διακύβευμα των εκλογών είναι εξαιρετικά σαφές και έχει να κάνει με τη θέση της χώρας στη διεθνή κοινότητα, ενώ οι εκλογές είναι «η ύψιστη ευκαιρία αποφυγής λάθους, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε απρόβλεπτες, δεινές περιπέτειες, όχι μόνον οικονομικού, αλλά και εθνικού χαρακτήρα».
Χαρακτηριστικά, επισημαίνουν: «Η απόφαση την προσεχή Κυριακή είναι καίρια, κατά το ό,τι ή συνεχίζουμε και διατηρούμε τα όποια κεκτημένα στη διεθνή κοινότητα ή κινδυνεύουμε να τεθούμε στο διεθνές περιθώριο, με τους κινδύνους και την αστάθεια που αυτό συνεπάγεται».
Σε άλλο σημείο της δήλωσης, συνεχίζουν τονίζοντας ότι «η τυχόν έξοδός μας από την οικογένεια κρατών στην οποία ανήκουμε γεωγραφικά, γεω-πολιτικά και πολιτισμικά -όταν άλλες χώρες πασχίζουν να εισέλθουν στην οικογένεια αυτή- και η οποία συμμετέχει στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάστασης, θα έχει πολύ επαχθείς συνέπειες, τις οποίες μόλις αρχίζουμε να διαβλέπουμε τώρα. 
Ιδίως, στην παρούσα φάση κατά την οποία, παρά τους κλυδωνισμούς, αναδεικνύεται μια νέα δυναμική Ευρώπη και διαμορφώνονται νέες συμμαχίες και νέες ισορροπίες. 
Και εάν, όπως σε άλλη περίπτωση του παρελθόντος, επιδιώξουμε να επανενταχθούμε σ’ αυτήν, ο ποταμός θα έχει κυλήσει ανεπιστρεπτί με ό,τι αυτό θα σημαίνει για την παρουσία μας στο διεθνές γίγνεσθαι και τον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων. 
Θα είμαστε πολύ πιο μόνοι από ό,τι νομίζουμε. Θα είμαστε τραγικά μόνοι, τραγικά απομονωμένοι. 
Την προσεχή Κυριακή θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και την πολυσήμαντη αυτή διάσταση, απόλυτα σύμφυτη με την μελλοντική μας πορεία, τη διεθνή μας θέση και την εμπέδωση της αναπτυξιακής μας προσπάθειας».
Οσον αφορά τα οφέλη της χώρας μας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε., μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Ελλάδα «έγινε συνδιαχειριστής μιας μεγάλης προσπάθειας σε παγκόσμιο επίπεδο που της έδωσε κύρος και αναγνωρισιμότητα. 
Και εξασφάλισε, με τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. και την Οικονομική και Νομισματική Ενωση, μέχρι πρόσφατα, ευημερία και ασφάλεια».

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εκτός απο το ΕΤΡΩ υπάρχουν και μεγαλύτερες αξίες ...


Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ



ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ