Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Κάτι νέο γεννιέται στην Ελλάδα! (Σύμφωνα με το think tank “TEDx Athens”)

Προχθές είχαμε εκδήλωση της TEDx Athens (στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κόσμου στην Πειραιώς), του γνωστού think tank που ασχολείται με θέματα ηγεσίας. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Joe Trippi, σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου στις εκλογές του 1993. 
Τότε αν θυμάστε διασταύρωνε το ξίφος του με τον 


James Carville, σύμβουλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η σύγκρουση εκείνη θεωρείται σήμερα πολύ ενδιαφέρουσα και σταθμός σε θέματα ελληνικής πολιτικής επικοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και  ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.

Κεντρικό συμπέρασμα της παρέμβασης Trippi είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα φάση όπου κάτι νέο γεννιέται.
Το μέλλον της Ελλάδας αυτή τη στιγμή μοιάζει προσχεδιασμένο με τους πολίτες κομπάρσους να ακλουθούν τους σχεδιασμούς των παλαιοκομματικών δυνάμεων της χώρας. Ένα σενάριο π.χ. είναι η γραμμή Παπανδρέου – Σαμαράς – Χρυσοχοΐδης που θέλουν να την εμφανίσουν ως μοιραία και αναπόφευκτη!
Ο κ. Trippi πάντως έθεσε το θέμα της αλλαγής και όπως σημείωσε: «η δύναμη της αλλαγής βρίσκεται στους πολίτες της χώρας, και όχι στους πολιτικούς της». Οψόμεθα!
Ακολουθεί το επίσημο trailer της εκδήλωσης της TEDxAthens 2011 "The Art of Disruption":

Δεν υπάρχουν σχόλια :