Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μόντι παίρνει μέτρα για να μην γίνει η Ιταλία ... Ελλάδα!

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιταλίας ενέκρινε το βράδυ της Κυριακής συνδυαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας και τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, ύψους 30 δισ. ευρώ. 
Ενδεικτική του βαρύτατου κλίματος η συγκίνηση της υπουργού Εργασίας Ελσα Φορνέρο, η οποία δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει κατά τη συνέντευξη Τύπου τη φράση της για τις θυσίες που 


απαιτούνται από τους Ιταλούς.
Ο Μόντι της έπιασε το χέρι και πήρε ο ίδιος τον λόγο για να εξηγήσει τις διάφορες παρεμβάσεις με άμεση αναφορά σε μια ακόμη θυσία: το 2012, οι συντάξεις άνω των 960 ευρώ θα «παγώσουν» και δεν θα ακολουθήσουν την αύξηση του πληθωρισμού.
Προτάσσοντας τον κίνδυνο βύθισης της Ιταλίας σε μία κρίση αντίστοιχη της Ελλάδας υπεραμύνθηκε ο Μάριο Μόντι τη δέσμη μέτρων ύψους 30 δισ. ευρώ που ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση εν όψει της έναρξης μίας εβδομάδας-ορόσημο για το ενιαίο νόμισμα. Το ευρώ γεννήθηκε για να ενώσει, δεν πρέπει να χωρίσει την ΕΕ, τονίζει ο ιταλός πρωθυπουργός.
«Χωρίς τα μέτρα πιστεύουμε ότι η Ιταλία θα βυθιστεί σε μία κατάσταση ανάλογη της Ελλάδας, χώρα για την οποία τρέφουμε μεγάλη συμπάθεια, αλλά δεν θέλουμε να μιμηθούμε» δήλωσε ο Μόντι μιλώντας στον ξένο Τύπο προτού παρουσιάσει σε Βουλή και Γερουσία τα μέτρα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «διάταγμα για σωτηρία της Ιταλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :