Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού


«Η 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού, μας υπενθυμίζει ότι ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Δεν αποτελεί πολυτέλεια των ολίγων και συνήθως ευκατάστατων, αλλά συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των ενεργών πολιτών, που 


ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον. Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην Ελληνική ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας μας. Ιστορικά, η ενισχυμένη κοινωνική συμμετοχή και η αλληλεγγύη είναι συνυφασμένες με κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας και αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη να πετυχαίνουμε πάντοτε δύσκολους στόχους.

Σε αυτές τις πρωτοφανώς κρίσιμες, ιστορικές στιγμές που βιώνουμε, οι αξίες του εθελοντισμού μπορούν να αποτελέσουν δύναμη ελπίδας ότι όλοι μαζί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας. Η Δημοκρατική Συμμαχία, στηρίζει τις εθελοντικές δράσεις, θεωρώντας πως αποτελούν πηγή ανάδειξης υγιών δυνάμεων συνεργασίας από την κοινωνία, βασικό μοχλό άρσης των ανισοτήτων και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού».

Δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια :