Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στην εξεταστική για Siemens στο Μόναχο

Με Σίκατσεκ άρχισε η κατάθεση μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής βουλής για τη Siemens στο Μόναχο.
Με τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ άρχισαν σήμερα στο Μόναχο οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων στο κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση της Siemens. Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ καταθέτει στη βάση γραπτών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί από τα μέλη της επιτροπής.
Το απόγευμα θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής εκ μέρους της Siemens το μέλος του ....................
.................... κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Πέτερ Σόλμσεν και ο επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της Siemens, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βάιγκελ.
Η εισαγγελία του Μονάχου που έχει χειριστεί την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens παρέχει διευκολύνσεις στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας Τόμας Σταϊνγκράους-Κοχ αρνήθηκε οιαδήποτε τοποθέτηση, «ούτε επί του περιεχομένου, ούτε επί της ουσίας». Υπογράμμισε σχετικά ότι «η εξέταση των μαρτύρων δεν είναι δική μας υπόθεση», αλλά υπόθεση των ελληνικών αρχών.
Οι λεπτομέρειες της εξέτασης των μαρτύρων - υπό το πρίσμα της εξέτασης Γερμανών υπηκόων από εξεταστική επιτροπή άλλης χώρας - συζητήθηκαν σε δείπνο που παρέθεσε στα μέλη της επιτροπής η εισαγγελία του Μονάχου, παρούσης και της εισαγγελέως εφετών Μπόμλερ-Χεσλ, η οποία είχε ανακρίνει και το Μιχ. Χριστοφοράκο το καλοκαίρι του 2009.
Ο πρώην διευθυντής της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκος θα εξεταστεί αύριο Τετάρτη.
Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Δημήτρη Παπουτσή, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κων. Τζαβάρα, Μαρία Κόλια-Τσαρούχα και Γρηγόρη Αποστολάκο, το βουλευτή του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη και το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :