Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Ο Σαμαράς δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο»!

«Ο κ. Σαμαράς δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον τόπο. Να πάρει την εξουσία να την κάνει τι;» δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι σχέσεις του οποίου με τον πρόεδρο του κόμματος βρίσκονται πλέον σε πλήρη ρήξη.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι ο Γ.Παπανδρέου «καλά ή κακά» ακολουθεί μία σωστή πολιτική, ενώ ο κ. Σαμαράς ακολουθεί μία εσφαλμένη, «ακολουθεί την παλιά μέθοδο» της φθοράς του αντιπάλου.
Ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μονόδρομο την... κυβερνητική πολιτική, η οποία, όπως είπε, κινείται στο σωστό δρόμο, και χαρακτήρισε αναπόφευκτες τις αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να είναι και χειρότερες.
«Στηρίζω τον Γ. Παπανδρέου γιατί στηρίζω την Ελλάδα», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα να στηρίξει πολιτικό του αντίπαλο. «Για μένα η αντιπολίτευση, στην οποία έμεινα τα περισσότερα χρόνια μου στην πολιτική, ήταν δημιουργική» συμπλήρωσε.
Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει ενδεχόμενες παρατηρήσεις ότι, όπως ειπώθηκε, στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι ακόμη έτοιμη για πρωθυπουργός, ή γιατί δεν θέλει να δει τον Σαμαρά πρωθυπουργό της χώρας.
Κληθείς, δε, να σχολιάσει την απάντηση της ΝΔ στην τελευταία του συνέντευξη στο Mega, o κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να πει: «Εγώ δεν αντιδικώ με κανένα. Προπαντός με τη ΝΔ. Το θεωρώ κακόγουστο».
Ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός έβλαψε «τη χώρα και τον εαυτό του» με τη διακαναλική συνέντευξη, την οποία ο ίδιος θεωρεί «εντελώς περιττή» και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες κάλπες. «Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή. Η χώρα δεν αντέχει εκλογές» εκτίμησε.
Σε ό,τι αφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι η ετυμηγορία του λαού θα είναι αρνητική «για το σύνολο του πολιτικού συστήματος», ότι οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν και θα δώσουν ένα τέλος στο πολιτικό σύστημα, όπως το ξέρουμε από τη μεταπολίτευση.
«Το πρόβλημα είναι να βρεθούν καινούργιοι άνθρωποι» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αυτή θα είναι μία διαδικασία που σταδιακά θα μπει σε λειτουργία. «Πρέπει να μπουν οι 30άρηδες. Αλλά πρέπει να τους τραβήξει κάτι. Πρέπει να τους τραβήξει η ελπίδα» είπε σε άλλο σημείο.


Το περιοδικό θα αναρτήσει αργότερα τα βίντεο με τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :